Доступність посилання

ТОП новини

Президент вимагає від Прем’єр-міністра негайно усунути міністра з надзвичайних ситуацій від виконання обов’язків і порушити питання про його звільнення через некомпетентність


Віктор Ющенко в телеграмі до Віктора Януковича заявляє, що Нестор Шуфрич не знає реального стану справ із гасінням лісових пожеж на Херсонщині, не в змозі організувати роботу з ліквідації пожежі і дезінформував із цього питання Президента України. Про вжиті заходи для гасіння пожеж і для усунення Шуфрича Ющенко просить Януковича доповісти особисто. Уже повертаючись із вівторкової робочої поїздки до Херсонської області, голова держави побачив із повітря великий обсяг пожеж і наказав розвернути літак. Перед цим міністр із надзвичайних ситуацій відрапортував Президентові про локалізацію вогнищ займання і успішне приборкання вогню. Ющенко вважає, що своєю фальшивою доповіддю Шуфрич увів в оману не лише його, а й усе суспільство.

Президент Ющенко вислуховує рапорт міністра Шуфрича про оперативну обстановку з лісовою пожежею. Херсонська область, 21 серпня 2007 року
(president.gov.ua)
Віктор Ющенко в телеграмі до Віктора Януковича заявляє, що Нестор Шуфрич не знає реального стану справ із гасінням лісових пожеж на Херсонщині, не в змозі організувати роботу з ліквідації пожежі і дезінформував із цього питання Президента України.

Про вжиті заходи для гасіння пожеж і для усунення Шуфрича Ющенко просить Януковича доповісти особисто.

Голова держави ввечері в вівторок перебував на місці стихійного лиха в Херсонській області і особисто стежив за гасінням пожежі.

Він назвав дії уряду в цій справі неефективними та неоперативними і вимагає вжити всіх заходів для ліквідації пожежі.

Напередодні, вже повертаючись із вівторкової робочої поїздки до Херсонської області, голова держави побачив із повітря великий обсяг пожеж і наказав розвернути літак.

Перед цим міністр із надзвичайних ситуацій відрапортував Президентові про локалізацію вогнищ займання і успішне приборкання вогню, повідомив у Києві голова Секретаріату Президента Віктор Балога.

За його словами, Ющенко вважає, що своєю фальшивою доповіддю Шуфрич увів в оману не лише його, а й усе суспільство.

Іще перед відльотом із Херсона голова держави критикував дії урядовців при ліквідації лісової пожежі як недостатні.

Міністр із надзвичайних ситуацій теж повернувся до Херсонської області, він де зранку супроводжував Президента.

Дізнавшись про критику голови держави вже в Кіровоградській області, міністр повторив, що пожежу на Херсонщині «локалізували» і «фактично погасили».

За словами Шуфрича, під час розмови Ющенко подякував йому за дії рятувальників.

Лісові пожежі, які від понеділка палають у Голопристанському і Цюрупинському районах Херсонської області, вже знищили понад 4 тисячі гектарів лісу і далі поширюються.

Міністерство з надзвичайних ситуацій вважає за причину цих пожеж на Херсонщині, як і інших лісових пожеж останнього часу в Миколаївській і Запорізькій областях, у першу чергу необережне поводження людей із вогнем.

Матеріали до теми:

• Президент вважає недостатніми дії урядовців з ліквідації лісової пожежі на Херсонщині
XS
SM
MD
LG