Доступність посилання

ТОП новини

За фактом знищення лісових масивів на Херсонщині порушили кримінальні справи, уряд створив комісію для вивчення обставин ліквідації пожежі


Найбільш ймовірною причиною загоряння лісів на Херсонщині вважають необережне поводження з вогнем. У вівторок Президент Віктор Ющенко звернувся до прем’єра з вимогою звільнити міністра з питань надзвичайних ситуацій у зв’язку з його нездатністю ліквідувати лісові пожежі у Херсонській області. Тим часом уряд створив комісію для вивчення обставин ліквідації пожежі на Херсонщині.

Віктор Ющенко і Нестор Шуфрич під час ліквідації пожежі штовхають автомобіль. 21 серпня 2007 р.
Найбільш ймовірною причиною загоряння лісів на Херсонщині вважають необережне поводження з вогнем.

Як повідомила прес-служба Херсонської обласної прокуратури, правоохоронці затримали місцевого мешканця, який уже зізнався в ненавмисному підпалі.

За фактом загоряння лісів порушено кримінальні справи.

Голова Херсонської облдержадміністрації Борис Сіленков у середу на прес-конференції звинуватив місцеве управління МНС та Держкомлісгоспу в непрофесіоналізмі.

За його словами, пожежники вчасно не ліквідували осередок загоряння.

У вівторок Президент Віктор Ющенко звернувся до прем’єра з вимогою звільнити міністра з питань надзвичайних ситуацій у зв’язку з його нездатністю ліквідувати лісові пожежі у Херсонській області.

Заступник голови Секретаріату Президента Віктор Бондар заявив: «По діяльності керівництва є питання. Люди тут ні до чого. Вони ще здійснюють ту роботу, на яку навіть не мають пального. Ходять з каністрами, просять, де, як взяти палива, щоб добратися знову до осередку. І воду не знають звідки везти, де знаходяться ті водні площі, щоб можна було підзаправитися і взяти знову води. Жахлива картина, яка відбулася, яка відкрилася вчора під час цієї події».

Тим часом уряд створив комісію для вивчення обставин ліквідації пожежі на Херсонщині.

Як повідомив Прем’єр-міністр Віктор Янукович після виїзного засідання Кабміну у Полтаві, комісію очолять віце-прем’єри Андрій Клюєв і Олександр Кузьмук.

До комісії також увійдуть міністр внутрішніх справ Василь Цушко і представник Секретаріату Президента в Кабміні Олександр Шлапак.

Пожежі на Херсонщині виникли на початку тижня. Через спеку і сильний вітер вогонь швидко поширювався.

Ураженими виявилися близько 4 тисяч гектарів лісу.

Матеріали до теми:

• Віктор Ющенко: Очолити Мінтранс та МНС мають професіонали • Президент вимагає від Прем’єр-міністра негайно усунути міністра з надзвичайних ситуацій від виконання обов’язків
XS
SM
MD
LG