Доступність посилання

ТОП новини

Закарпатці: 7 чудес України обрали необ’єктивно


Надія Петрів Ужгород, 22 серпня 2007 (RadioSvoboda.UA) – Учора організатори підбили результати загальноукраїнської акції «7 чудес України». А вже сьогодні закарпатці заявили, що акція була погано організована і результати Інтернет- голосування не об’єктивні. Місцеві спеціалісти, соціологи, викладачі кажуть, це торкається не лише інтересів Закарпаття. Хоча однозначно є в акції й позитив.

Чи може Закарпаття, населення якого загалом становить 1 мільйон 200 тисяч порівнюватися приміром з кількамільйонниками — Львовом, Донецьком чи Києвом? Крім того, 53% закарпатців — це сільські жителі, які майже не мають уявлення про комп’ютер. Та й загалом в Україні всього 10 % населення користуються Інтернетом. Саме з огляду на ці дані вважають доволі не об’єктивними результати Інтернет-голосування у акції «7 чудес України» закарпатці.

7 чудес України

Заповідник Кам’янець Києво-Печерська Лавра Дендропарк Софіївка Софія Київська Херсонес Таврійський Хотинська фортеця Хортиця


Проект гарний, процес невдалий

29-річна мешканка Ужгорода Олена ккажає, що сам проект дуже цікавий. Вона голосувала щодня. Олена вважає результати голосування необ’єктивними, оскільки абсолютно не адекватний відсоток населення Закарпаття зміг потрапити до комп’ютера і проголосувати.

Завідувач кафедри туризму Ужгородського національного університету Федір Шандор називає основну причину невдоволення закарпатців. «Якщо відкинути належність до регіонів, всякі патріотичні почуття, акція однозначно була не організована»,— каже Шандор.

Крім того, Федір Шандор вважає, що до голосування потрапили такі об’єкти, які однозначно не можна зараховувати до цінностей загальноукраїнських, це будівництво періоду Сталінщини. З огляду на це варто переглянути умови акції, вважає Шандор і пропонує, щоб було ще «7 чудес України-2008», а не «7 чудес України-назавжди».

Керівник Карпатського туристично-інформаційного центру Закарпаття Олександр Коваль вважає, що пропри всі негативи у проведенні акції позитив таки є. Проект привернув увагу до України, до її туристично привабливих об’єктів перш за все серед самих жителів України.

Оргкомітет Всеукраїнської акції "Сім чудес України" назвав сім історико-культурних пам’яток, які заслуговують на звання "чудеса України". Закарпатський «Замок Паланок» за результатами Інтернет-голосування виборов тринадцяте місце, у рейтингу голосів експертів — вісімнадцяте.
XS
SM
MD
LG