Доступність посилання

ТОП новини

Владімір Путін і його наближені не переможуть при ставці на залякування. Українська ракета ні до чого. Чому жінки здійснюють покупки вдаліше за чоловіків (європейська преса)


Василь Зілгалов Прага, 22 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Широкий резонанс у європейській пресі викликала заява одного з російських чільників з попередженням на адресу Чехії щодо розміщення на її території американських елементів ПРО.

У газетах коментують рішення київського суду, який підтвердив, що московські експерти не спромоглися довести, що російський літак на Чорним морем у 2001 році могла збити українська ракета. У сьогоднішніх публікаціях також йдеться про наукове доведення того факту, що жінки вдаліші покупці, ніж чоловіки.

Залякування не поможе

Чимало європейських газет цитують сьогодні слова начальника генерального штабу російських збройних сил генерала Юрія Балуєвського, який у вівторок попередив у Москві заступників міністра оборони і міністра закордонних справ Чехії – Мартіна Бартака та Томаша Пояра, що «було б великою помилкою чеського уряду, якщо він розмістить радарну установка зі США на своїй території». Польська «Ґазєта Виборча», яка також інформувала про це, нагадала, що переговори Чехії і США з цього приводу мають завершитися до кінця цього року.

А берлінська «Таґесшпіґель» взагалі вважає недопустимим з боку Москви так заявляти чехам. Ця газета пише «так не можна. Не можна продовжувати діяти в радянському дусі, який, як здавалося, вже відійшов у минуле». Аналізуючи поведінку Росії, «Таґесшпіґель» робить висновок, що «складається враження про необхідність повернення до гласності і перебудови та усвідомлення історії». Ця німецька газета також попереджає, що «Владімір Путін і його наближені не стануть переможцями, базуючись на залякуванні. Тим більше, в дискусії з чехами. Після Празької весни минуло не так вже й багато часу».

Українська ракета ні до чого

Європейське видання «Інтернешнел Гералд Трібюн» інформує, що у вівторок цього тижня Київський апеляційний суд залишив у силі ухвалу районного суду і відмовився визнати версію російських слідчих, які стверджували , що у жовтні 2001 року російський пасажирський літак був збитий на Чорним морем українською ракетою. Газета наводить слова адвоката українського уряду Андрія Козлова, який стверджує, що «у висновку російських експертів повно неточностей, суперечностей, а також серйозних порушень процедури». «Інтернешнел Гералд Трібюн» нагадує, що російські експерти дійшли такого висновку під впливом оцінок російського президента Владіміра Путіна. Газета також нагадує, що Україна визнала свою вину і виплатила ізраїльським родинам по 200 тисяч доларів США за кожного загиблого у тій катастрофі. Однак сума компенсації, як пише «Інтернешнел Герад Трібюн» не влаштувала деякі ізраїльські родини і вони вимагають сьогодні від України на кожного загиблого близько мільйона доларів США. Ця газета інформує, що на засіданні київського суду у вівторок представників цих родин не було.

Жінки вибирають краще

Лондонська «Дейлі Телеґраф» оприлюднила у середу матеріал про висновки групи американських та британських науковців, які стверджують, що жінки кращі покупці, ніж чоловіки. Газета наводить також аргумент вчених на користь жінок, які, за висновками наукових світил, «внаслідок багато тисячолітньої історії відшліфували до блиску свої можливості з пошуку джерел для виживання».
XS
SM
MD
LG