Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України може видворити російського дипломата через його заяви, посольство Росії запевняє, що слова дипломата вирвані з контексту


Приводом для надтермінової ноти українського зовнішньополітичного відомства до МЗС Росії стали повідомлення про слова старшого радника Посольства Росії в Україні Владіміра Лисенка, інформує прес-служба Міністерства закордонних справ. За повідомленнями засобів інформації, російський дипломат, виступаючи на круглому столі в Києві, заявив, що Росія може розпочати перегляд базового договору 1997 року, який закріплює український статус Криму, в разі тиску України на російський Чорноморський флот. МЗС вважає, що такі висловлювання є спробою посягання на незалежність і територіальну цілісність України.


Приводом для надтермінової ноти українського зовнішньополітичного відомства до МЗС Росії стали повідомлення про слова старшого радника Посольства Росії в Україні Владіміра Лисенка, інформує прес-служба Міністерства закордонних справ.

За повідомленнями засобів інформації, російський дипломат, виступаючи на круглому столі в Києві, заявив, що Росія може розпочати перегляд базового договору 1997 року, який закріплює український статус Криму, в разі тиску України на російський Чорноморський флот.

МЗС вважає, що такі висловлювання є спробою посягання на незалежність і територіальну цілісність України.

Українське зовнішньополітичне відомство вимагає від Росії надати офіційне підтвердження заяви російського дипломата і пояснення, чи відповідають його висловлювання позиції Російської Федерації.

Якщо ці заяви будуть офіційно підтверджені, МЗС розгляне питання про видворення цього російського дипломата з території України, мовиться в заяві прес-служби міністерства.

У посольстві Росії в Києві згадані слова російського дипломата про статус Криму називають вирваними з контексту.

Як заявив агентству «Iнтерфакс-Україна» прес-аташе російського посольства Олеґ Ґрiшин, ці слова «неправильно інтерпретувало одне з інформаційних агентств», а насправді про перегляд базового українсько-російського договору не йшлося.
XS
SM
MD
LG