Доступність посилання

ТОП новини

У Криму над морем підняли найбільший Державний прапор України


Володимир Притула Сімферополь, 23 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні у День національного прапора в Криму, на честь цього свята і Дня незалежності України над акваторією Каламітської затоки в Євпаторії підняли найбільший український державний прапор. За цим величним видовищем на євпаторійській набережній спостерігали тисячі кримчан і гостей півострова.


Полотнище українського державного прапора завдовжки 21 і завширшки 14 метрів на парашуті буксирував спеціальний портовий катер. Прапор площею 294 квадратних метри і вагою 60 кілограмів, як і планувалося, вдалося підняти на висоту понад 150 метрів над Каламітською затокою.

На його пошиття пішла дуже цупка тканина «Оксфорд», закуплена у Києві, і майже 18 кілометрів особливо міцних ниток. Акція проводилася в рамках міжнародних змагань маломірних суден «Євпаторія-ралі», і цей факт зафіксували представники української Книги рекордів.

Ставлення до українського стягу у Криму змінюється

Слід сказати, що така святкова і незвичайна акція на честь Дня українського прапора в Криму проводиться уперше. Та й саме ставлення до державного стягу тут неоднозначне. Лише нещодавно впливові проросійські сили почали використовувати український прапор на своїх акціях. І зараз дещо дивно бачити лідера кримської організації Російського блоку Олега Родивілова на мітингу під жовто-блакитним знаменом, адже, пам’ятаю, як 10 років тому він бився з міліціонерами, щоб не допустити підняття державного прапора України на шпилю поруч з будинком Сімферопольської міськради.

Втім, і зараз деякі активісти радикальних проросійських організацій дозволяють собі познущатися над державним прапором, називаючи його різними лайливими словами. Але, якщо кілька років тому фіксувалися випадки його шматування чи спалення, то тепер на таке не йдуть навіть радикали.
XS
SM
MD
LG