Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську вшанували пам’ять гірника, який 9 років тому вчинив самоспалення біля стін обласної адміністрації, повідомляє кореспондент Радіо Свобода


У п’ятницю, в День незалежності, до стін Луганської ОДА прийшли шахтарі з прапорами Незалежних профспілок гірників краснодонської шахти імені Баракова.

У п’ятницю, в День незалежності, до стін Луганської ОДА прийшли шахтарі з прапорами Незалежних профспілок гірників краснодонської шахти імені Баракова. 24 серпня вони відзначають день пам’яті Олександра Михалевича.

Цей краснодонець спалив себе 9 років тому під час багатомісячного пікетування обласної адміністрації. Тоді шахтарі вимагали виплати затриманої зарплати.

На День незалежності 1998 року міліція влаштувала масове побиття пікетувальників, але акція протесту тривала. 14 грудня Олександр Михалевич облив себе бензином та підпалив. Наступного дня почали виплачувати зарплату.

За часів «помаранчевого» голови ОДА Олексія Данилова обладміністрація планувала встановити пам’ятний знак на місці самоспалення шахтаря. Після відставки Данилова на планах поставили хрест.
XS
SM
MD
LG