Доступність посилання

ТОП новини

У суботу минув строк подачі в ЦВК політичними партіями й блоками документів для реєстрації на вибори Верховної Ради


Це обумовлено календарним планом, який ухвалила Центральна виборча комісія стосовно основних організаційних заходів з підготовки й проведення позачергових парламентських виборів. ЦВК уже зареєструвала кандидатів у народні депутати від 18 політичних партій та виборчих блоків. У суботу Центрвиборчком створив дільничні виборчі комітети в закордонному виборчому окрузі. До складу 115 виборчих комісій увійшли 1510 осіб, чиї кандидатури представили Партія регіонів, Соціалістична партія, Блок Юлії Тимошенко, блок «Наша Україна» і Міністерство закордонних справ.


Це обумовлено календарним планом, який ухвалила Центральна виборча комісія стосовно основних організаційних заходів з підготовки й проведення позачергових парламентських виборів.

У суботу Центральна виборча комісія створила дільничні виборчі комітети в закордонному виборчому окрузі. До складу 115 виборчих комісій увійшли 1510 осіб, чиї кандидатури представили Партія регіонів, Соціалістична партія, Блок Юлії Тимошенко, блок «Наша Україна» і Міністерство закордонних справ.

Згідно з повідомленнями, станом на 25 серпня Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатів у народні депутати від 18 політичних партій та виборчих блоків.

ЦВК уже зареєструвала на вибори Верховної Ради: блок «Наша Україна – Народна самооборона», Блок Юлії Тимошенко, Партію регіонів, Комуністичну партію, Комуністичну партію (оновлену), Прогресивну соціалістичну партію, Партію «Всеукраїнське об''єднання „Свобода“», «Блок Литвина» , Соціалістичну партію, Всеукраїнську партію народної довіри, Селянський блок «Аграрна Україна», Партію вільних демократів, «Виборчий блок Людмили Супрун – Український регіональний актив», блок «КУЧМА», блок «Всеукраїнська громада», Партію національно-економічного розвитку, «Український народний блок» та Партію зелених.

Постановою ЦВК від 13 серпня 2007 року було утворено окружні виборчі комісії у всіх 225 територіальних виборчих округах з позачергових виборів народних депутатів.

Голова Центрвиборчкому Володимир Шаповал раніше повідомив, що Комісія вже надала дозвіл на здійснення спостереження за позачерговими парламентськими виборами 6 громадським організаціям, зареєстрованим в Україні.

У період від 20 серпня участь у спостереженні за позачерговими парламентськими виборами в Україні братимуть 60 довготермінових спостерігачів, а у день голосування також 600 короткотермінових спостерігачів від ОБСЄ, мовиться у повідомленні ЦВК.

Виборча кампанія стартувала 2 серпня, вибори Верховної Ради призначено на 30 вересня.
XS
SM
MD
LG