Доступність посилання

ТОП новини

Київське «Динамо» пропонує Андрієві Шевченку повернутися в рідний клуб для виступів у європейській Лізі Чемпіонів


Геннадій Мороз Київ, 28 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua)—Андрій Шевченко може продовжити свою футбольну кар’єру в рідному «Динамо». У разі успішного подолання відбіркового турніру до європейської Ліги чемпіонів Президент київського клубу Ігор Суркіс планує взяти в оренду зіркового гравця лондонського «Челсі».

На шляху київського «Динамо» до основного раунду Ліги чемпіонів з футболу залишився тільки доволі посередній боснійський клуб «Сараєво», який не зміг скласти чемпіонам України гідної конкуренції в першому матчі на власному полі. Слід зазначити, що два тижні тому кияни переграли боснійців у Сараєві з рахунком 1 : 0. Це, а головним чином рівень суперника, дозволяє сподіватися, що «Динамо» не матиме особливих клопотів у повторному поєдинку, що відбудеться у Києві вже завтра.

Між тим, уже ні для кого не секрет, що Андрій Шевченко на старті сезону не потрапляє до складу «Челсі». На думку президента київського «Динамо» Ігоря Суркіса, нинішня ситуація відверто не йде на користь футболістові. А відтак він запропонував Шевченкові повернутися в рідний клуб і найближчі три місяці виступати за «Динамо» на правах оренди. Ігор Суркіс заявив, що не проти навіть платити гравцеві його нинішню зарплату.

Слід зазначити, що попри відсутність на полі в складі «Челсі» українець продовжує заробляти 130 тисяч фунтів стерлінгів на тиждень. Зі слів президента столичного клубу, порозуміння в цьому питанні зі власником лондонців Романом Абрамовичем буде знайдене.

Вирішальне слово у переході належить саме футболістові

Щоправда, Шевченка не надто приваблює рівень Чемпіонату України. Але залишається ще Ліга чемпіонів. І досвід найсильнішого українського футболіста сучасності став би в пригоді киянам у розіграші найбільш представницького клубного турніру Європи.

На остаточне врегулювання цього питання клуби й гравець мають лише три доби. Оскільки 31-го серпня ввечері в усій Європі офіційно завершується період переходів. Про позицію футболіста довідаємось уже найближчим часом. Адже рівно за тиждень 4-го вересня у Києві відбудеться благодійний матч, у якому збірна «Зірок Андрія Шевченка» протистоятиме «Зіркам італійської естради». Перший такий матч відбувся в Мілані два роки тому. Тоді Шевченкові і його друзям вдалося зібрати на потреби дітей-сиріт близько 1 мільйона євро.
XS
SM
MD
LG