Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: За рівнем корупції сфера освіти поступається лише міліції та митниці і стоїть на рівні податкової служби та судів


На цьому наголосив Президент України у середу на засіданні вченої ради Чернігівського державного педагогічного університету імені Т.Шевченка, повідомила прес-служба глави держави.


На цьому наголосив Президент України у середу на засіданні вченої ради Чернігівського державного педагогічного університету імені Т.Шевченка, повідомила прес-служба глави держави.

На переконання Віктора Ющенка, проведення незалежного тестування є надзвичайно важливою справою в контексті боротьби з корупцією у вищій школі України.

За словами Президента, в першому півріччі цього року в установах освіти було викрито 571 злочин економічної спрямованості. «Це велика загроза якості національної освіти і соціальній справедливості в цій сфері», –зазначив глава держави в інтерв’ю після засідання.

Віктор Ющенко наголосив, що завдання органів влади – забезпечити проведення у 2008 році всеохоплюючого зовнішнього незалежного тестування на високому рівні.

Президент нагадав, що Міністерство освіти отримало завдання забезпечити перехід на незалежне тестування ще у 2005 році, і відтоді в цьому напрямку було проведено значну роботу. Президент, зокрема, зауважив, що у 2006 році тестування пройшли 44 тисячі абітурієнтів, у 2007 – вже 116 тисяч.

За словами Віктора Ющенка, вищі навчальні заклади, які не забезпечать незалежного тестування, в наступному році «не можуть розглядатися державою як заклади, що очистилися від корупції, що справедливо, об’єктивно дають вступну оцінку абітурієнтам, і з цих причин не можуть бути залучені до державної програми фінансової підтримки».

Говорячи на засіданні про позитивні зміни, що відбулися в галузі освіти протягом останніх кількох років, Ющенко зокрема відзначив приєднання України до Болонського процесу, активне продовження роботи із комп’ютеризації шкіл.
XS
SM
MD
LG