Доступність посилання

ТОП новини

Марина Ставнійчук вважає незаконною реєстрацію в ЦВК «Пори» як учасника виборчого процесу


Про це заступниця глави Секретаріату, представниця Президента в Конституційному Суді й ЦВК заявила сьогодні на прес-конференції. За її словами, за законом партія втрачає можливість брати участь у виборах, якщо вона виходить з блоку за 90 днів до дати голосування. На початку серпня «Пора» увійшла до складу блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» для участі у дострокових виборах.Згодом частина партійців провела з’їзд, на якому ухвалила рішення про вихід зі складу блоку та зміну керівництва. «Пора» подала документи, а ЦВК зареєструвала її для самостійної участі в дострокових виборах. Керівництво блоку заявляє, що оскаржать дії ЦВК в суді і називає незаконним рішення Мінюсту – видати «Порі» документи для реєстрації як учасника виборчого процесу.


Про це заступниця глави Секретаріату, представниця Президента в Конституційному Суді й ЦВК заявила сьогодні на прес-конференції.

За її словами, за законом партія втрачає можливість брати участь у виборах, якщо вона виходить з блоку за 90 днів до дати голосування.

На початку серпня «Пора» увійшла до складу блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» для участі у дострокових виборах.

Згодом частина партійців провела з’їзд, на якому ухвалила рішення про вихід зі складу блоку та зміну керівництва.

«Пора» подала документи, а ЦВК зареєструвала її для самостійної участі в дострокових виборах.

Комісія також скасувала реєстрацію представників «Пори», включених у виборчий список блоку «Наша Україна - Народна самооборона».

Керівництво блоку заявляє, що оскаржать дії ЦВК в суді і називає незаконним рішення Мінюсту – видати «Порі» документи для реєстрації як учасника виборчого процесу.

Матеріал до теми:

• Кінець «Пори»?
XS
SM
MD
LG