Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко вважає, що підтримка Януковичем ідеї проведення сесії Верховної Ради 5-го скликання 4 вересня загострить політичну ситуацію


Таку заяву Президент Віктор Ющенко зробив у четвер в інтерв''ю журналістам у Харкові. «Крок, який нав''язують здійснити 4 вересня, – крок у неправильному напрямку. І я шкодую, що Прем''єр-міністр погодився й підтримав таке рішення. Це дорога загострення», – наголосив Президент. У четвер під час засідання уряду Прем’єр-міністр Віктор Янукович запропонував розглянути у вересні ще у парламенті 5-го скликання проект держбюджету на наступний рік.


Таку заяву Президент Віктор Ющенко зробив у четвер в інтерв''ю журналістам у Харкові, про що повідомляє прес-служба голови держави.

«Крок, який нав''язують здійснити 4 вересня, – крок у неправильному напрямку. І я шкодую, що Прем''єр-міністр погодився й підтримав таке рішення. Це дорога загострення», – наголосив Президент.

Коментуючи наміри проведення слухань проекту державного бюджету на 2008 рік у Верховній Раді 5-го скликання, Ющенко назвав такий підхід неконструктивним.

«Мова йде про піар-кампанію, яка, швидше за все, повинна була б засвідчити, що ті народні депутати, які вже сьогодні пішли на вибори, якимсь чином турбуються про бюджетний процес, якісь його нюанси», – зауважив Віктор Ющенко.

******** У четвер під час засідання уряду Прем’єр-міністр Віктор Янукович запропонував розглянути у вересні ще у парламенті 5-го скликання проект держбюджету на наступний рік

«Яка б не була форма його розгляду, ми маємо це питання розглянути і ухвалити рішення. Можливі парламентські слухання. Тому що парламент фактично недіючий, він заблокований. Якщо він і вийде на роботу, він вийде на день, можливо, на два, не більше. В таких умовах нам потрібно зробити експертизу цього бюджету за участі всіх гілок влади», – зазначив Віктор Янукович.

Раніше Голова Верховної Ради 5-го скликання Олександр Мороз заявив про проведення її сесії 4 вересня.

Президент Віктор Ющенко та опозиція вже не раз наголошували, що Верховна Рада 5-го скликання є неправочинною.

Тим часом у Секретаріаті Президента заявили, що вважають за доцільне провести парламентські слухання щодо державного бюджету вже у парламенті нового скликання.
XS
SM
MD
LG