Доступність посилання

ТОП новини

Щонайменше три тисячі осіб взяли участь у суботу у відзначенні третіх роковин трагедії у школі у Беслані


Поминальні заходи триватимуть три дні.


Поминальні заходи триватимуть три дні.

1 вересня 2004 року понад 1000 батьків, дітей та вчителів стали заручниками чеченських сепаратистів у північноосетинському Беслані.

На тертій день, під час штурму російськими правоохоронними силами школи захопленої повстанцями загинули понад 330 заручників. Більшість із них – діти.

Президент Російської федерації Владімір Путін у зв’язку з Днем знань, під час відвідин школи у Астрахані у суботу заявив, що країна завжди повинна згадувати і бесланську трагедію.

За словами Путіна, у цей святковий, світлий день – День знань не можна забувати про дітей бесланської трагедії, які ніколи не закінчать школи.

«Нам треба думати також і про те, однак, що не відбувалося б у країні та у світі, життя йде вперед» - заявив російський президент.

Активістка громадського комітету «Матері Беслана» Ріта Судакова кореспонденту Радіо Свобода у суботу сказала: «Наші президенти, наші міністри і генерали, усі на своїх посадах. А покарані ми - матері».

Аналогічні мітинги трауру бесланської трагедії відбуваються у Москві та Санки-Петербурзі. За словами організаторів, на мітингах прозвучать вимоги об’єктивного і безпристрасного розслідування теракту у Беслані.
XS
SM
MD
LG