Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: Хто виграв освіту, той виграв майбутнє


Про це Президент України у суботу з нагоди Дня знань заявив у Києві. Віктор Ющенко також наголосив, що, починаючи з 2008 року, необхідно збільшити фінансування освіти, і в першу чергу середніх шкіл, на 35%, а зарплату вчителів – на 40%. Віктор Ющенко висловив невдоволення тим, що, уряд згортає фінансування програм розвитку української мови та національного книговидання. Глава держави переконаний, що фінансування цих програм має бути збільшене втричі. У новому навчальному році більш як 350 тисяч дітей пішли в 1 клас.


Про це Президент України у суботу з нагоди Дня знань заявив у Києві.

Як повідомила прес-служба глави держави Віктор Ющенко взяв участь в урочистому відкритті спеціалізованої школи № 329 з поглибленим вивченням іноземних мов «Логос».

Віктор Ющенко запевнив, що послідовно дбатиме про те, щоб уже найближчими роками в Україні було закладено ґрунт для розвитку нової якісної національної освіти, для підвищення статусу вчителя, для подолання освітянських проблем.

Адже освіта, наголосив він, це запорука процвітання України. «Хто виграв освіту, той виграв майбутнє», – зауважив Президент.

За словами Віктора Ющенка, одним із важливих кроків для реформування української освіти є впровадження системи незалежного тестування. У 2007 році зовнішнє незалежне оцінювання пройшли близько 116 тисяч випускників. У 2008 році, сподівається Президент, його пройдуть усі випускники шкіл.

Віктор Ющенко також наголосив, що, починаючи з 2008 року, необхідно збільшити фінансування освіти, і в першу чергу середніх шкіл, на 35%, а зарплату вчителів – на 40%.

Президент України також вважає, що підтримка національного книговидання має стати пріоритетним завданням держави.

Відповідаючи на запитання студентів під час телемосту «Освічена молодь – інвестиція для України», який у прямому ефірі транслював Перший Національний канал, Глава держави наголосив: «Усе, що ми робитимемо для освіти як такої, для української мови і українського видавництва – неоціненний внесок для майбутнього держави. Це є абсолютний національний пріоритет».

Віктор Ющенко висловив невдоволення тим, що, уряд згортає фінансування програм розвитку української мови та національного книговидання. «Це свідчить про те, що для тих людей, які сьогодні здійснюють виконавчу політику, не є пріоритетом розвиток національної мови».

Глава держави переконаний, що фінансування цих програм має бути збільшене втричі.

1 вересня Україна відзначає День знань. У новому навчальному році більш як 350 тисяч дітей пішли в 1 клас.

У нинішньому році свої двері в Україні відкриють 34 нових школи майже на 11 тисяч учнівських місць, повідомила прес-служба Президента.
XS
SM
MD
LG