Доступність посилання

ТОП новини

Представники коаліції сьогодні узгоджують перелік питань, які мали б обговорити у вівторок на парламентському засіданні


Як повідомив голова Верховної Ради V скликання, лідер СПУ Олександр Мороз, всього до порядку денного IV сесії внесено 640 питань. На погоджувальну раду прибули представники Партії регіонів, КПУ і СПУ. Міністр юстиції Олександр Лавринович у понеділок сказав, що якщо буде менш ніж 300 депутатів, то вони не мають права ухвалювати будь-які рішення. Лавринович допускає проведення 4 вересня засідання Верховної Ради у форматі парламентських слухань. Представники опозиції та Президент заявили, що вважають Верховну Раду V скликання нелегітимною.


Як повідомив голова Верховної Ради V скликання, лідер СПУ Олександр Мороз, всього до порядку денного IV сесії внесено 640 питань.

За словами Олександра Мороза парламент цього скликання «працюватиме до того часу, поки не будуть приведені до присяги новообрані депутати». Мороз прогнозує, що парламент збереться на пленарне засідання 4 й 15 вересня.

Міністр юстиції Олександр Лавринович у понеділок сказав, що якщо буде менш ніж 300 депутатів, то вони не мають права ухвалювати будь-які рішення.

Лавринович допускає проведення засідання Верховної Ради у форматі парламентських слухань 4 вересня.

На погоджувальну раду у понеділок прибули представники Партії регіонів, КПУ і СПУ.

Представники опозиції та Президент заявили, що вважають Верховну Раду V скликання нелегітимною.

Напередодні представник Партії регіонів Тарас Чорновіл заявив: «Суттєвими є два питання: припинення депутатської недоторканності і депутатських пільг, з іншого боку, це питання бюджетної резолюції. В Олександра Мороза трохи інші погляди, більше політичні».

Раніше з посиланням на лідера комуністів Петра Симоненка, прес-служба КПУ повідомила, що Компартія не погоджується з порядком денним позачергової сесії, який пропонує спікер парламенту Олександр Мороз.

А у повідомленні з суботи прес-служби КПУ з посиланням на заяву лідера партії Петра Симоненка сказано: «Якщо Компартія прийде 4 вересня у Верховну Раду, то ми будемо вимагати включити до порядку денного питання про ліквідацію в Україні поста президента».

Водночас, як зазначила прес-служба, Компартія візьме участь у позачерговій сесії Верховної Ради, якщо Партія регіонів та Соцпартія відмовляться від участі у виборах 30 вересня.

Представники опозиції та Президент заявили, що вважають Верховну Раду 5 скликання нелегітимною.

Дострокові вибори Верховної Ради призначені на 30 вересня.

Матеріали до теми:

• Розпущені збиратимуться?

• Компартія не погоджується з порядком денним позачергової сесії, який пропонує спікер парламенту Олександр Мороз

• Ющенко вважає, що підтримка Януковичем ідеї проведення сесії Верховної Ради 5-го скликання 4 вересня загострить політичну ситуацію

• Віктор Янукович пропонує розглянути у вересні ще у парламенті 5-го скликання проект держбюджету на наступний рік

• Вiктор Ющенко знову наголосив, що правових пiдстав для проведення сесiї Верховної Ради 5-го скликання 4 вересня немає
XS
SM
MD
LG