Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі побили противників імператриці Катерини Другої


Петро Каландирець В Одесі група молодиків, керованих лідером проросійської організації «Єдіноє отєчєство» Валерієм Кауровим, жорсткого побила групу активістів товариства «Просвіта», Соціально-Християнської партії і об`єднання «Свобода». Сутичка сталася 02 вересня біля приміщення обласної державної адміністрації.

Валерій Кауров
За фактом побиття членами громадської організації «Єдіноє отєчєство» активістів українських громадських організацій порушено кримінальну справу, повідомляють в Центрі громадських зв’язків міського управління міліції. Керівник Центру Тетяна Хмельницька каще, що справу порушено за ознаками злочину, передбаченого статтею 296, «злісне хуліганство».

Минулої неділі два десятки одеситів вийшли до будинку обласної державної адміністрації. Вони очікували на зустріч з Президентом України Віктором Ющенко щоби висловити незгоду з планами відновити у причорноморському місті пам’ятик Засновникам Одеси.

Напад «православних патріотів»

Глава держави до Одеси так і не прибув. Натомість, з представниками українських патріотичних організацій і партій влаштували криваву бійку кремезні молодики. Жорстоко побили як молодих активістів так і жінок похилого віку.

Свідком побиття пенсіонерки, колишнього викладача Одеського педагогічного університету Раїсу Цехмайструк стала член обласного Правління всеукраїнського товариства «Просвіта» Валентина Товста: «До неї підбіг бойовик і ногою так її вдарив, що вона полетіла і зарилася обличчям у асфальт. Вона казала, що вся середина у неї болить. У мене вирвали прапор з рук, переламали на дві частини і кинули під ноги. Я підняла той прапор і те що лишилося знову підняла вгору. Підбіг другий бойовик, вирвав і ще раз його порвав…»

Команди нападникам, через гучномовець, давав лідер «Єдиного отєчєства» Валерій Кауров вигукуючи «Бей бандеровцев».

Вже одного затримано

Один з постраждалих
Наслідки нападу вразили багатьох свідків кривавого побоїща. Важкі травми голови і на тілі одержали голова обласної «Просвіти» Олександр Степанченко, кандидат у народні депутати України від об’єднання «Свобода» Георгій Содоль і член обласної організації Соціально-Християнської партії Віталій Безеда. Член «Свободи» Сергій Назаренко госпіталізований і перебуває у важкому стані у нейрохірургічному відділенні міської лікарні №1.

Прес служба «Єдиного отєчєства» поширила сьогодні повідомлення у якому назвала ініціаторів бійки «православними патріотами». У повідомленні також йдеться про готовність «продовжувати гнати націонал-бандерівську наволоч з Одеси аж до Галіції».

Лідер організації об’єднання «Свобода» Павло Кириленко повідомив Радіо Свобода, що правоохоронні органи вже затримали одного з кількох десятків нападників. Пошуки інших тривають.
XS
SM
MD
LG