Доступність посилання

ТОП новини

Глобальний інвестиційний фонд одним з перших прибув до Києва. Євросоюз заявив, що зміцнюватиме енергетичну співпрацю з сусідами. Жорсткі шори передвиборної боротьби в Україні (європейська преса)


Василь Зілгалов Прага, 4 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Газети пишуть, що найвищі у світі темпи зростання українського біржового ндексу покликали до Києва одну з найбільших інвестиційних фірм Заходу. Преса також висвітлює конференцію ЄС «Політика добросусідства», де поруч з критикою йдеться про зміцнення енергетичної співпраці Брюсселя з сусідами Євросоюзу. Чимало видань прогнозують небувалу напругу довкола майбутніх парламентських виборів в Україні.


Міжнародний фонд в пошуках інвестицій в Україні

Європейське видання «Вол Стріт Джорнел» інформує про те, що глобальний інвестиційний фонд «Адвент Інтернешнел» став одним із перших міжнародних інвестиційних фондів, який відкрив своє представництво у Києві. Цей фонд, за твердженням газети, займається в основному викупом перспективних приватних компаній середнього розміру. Фонд привабило в Україні зростання економіки, а також зростання біржового індексу, який виріс за перше півріччя у двічі, такого швидкого зростання котувань не спостерігалося ніде у світі. Разом з тим «Вол Стріт Джорнел» пише, що надалі у роботі інвесторів в Україні багато залежатиме від політичної ситуації і прогнозує, що «у дострокових парламентських виборах пристрасті можуть досягти напруження 2004 року».

Добросусідство через енергетичні стосунки

Впливова «Файненшел Таймс» інформує, що керівництво Єврокомісії заявило під час конференції «Політика добросусідства», що у центрі уваги зміцнення співпраці з сусідами будуть енергетичні стосунки. Газета вказує, що такий підхід викликаний намаганням Брюсселя урівноважити енергетичний вплив Москви. «Файненшел Таймс» також інформує, що політика добросусідства ЄС охоплює 15 країн від Грузії і України до Лівану і Тунісу та Палестинської Автономії. Газета підкреслює, що Брюссель виділить у період з 2007 до 2013 років на політику добросусідства 12 мільярдів євро.

Жорсткі шори передвиборної боротьби в Україні

Впливова швейцарська газета «Нойє Цюрхер Цайтунґ» пише, що в Україні розгорнулася жорстка передвиборча боротьба, у центрі якої Партія регіонів, БЮТ та пропрезидентський блок «Наша Україна - Народна Самооборона». Це видання також зазначає, що велику роль у цій компанії відіграють українські олігархи, особливо Ринат Ахметов та Борис Колесніков. «Нойє Цюрхер Цайтунґ» також вважає, що великий капітал в Україні зацікавлений у подальшому зростанні свого політичного впливу і що це накладе значний відбиток на вибори до Верховної Ради 30 вересня.
XS
SM
MD
LG