Доступність посилання

ТОП новини

Луганщина зустрічала прем’єра


Ярослав Гребенюк 4 вересня 2007 р. (RadioSvoboda.Ua) Сьогодні Луганщина зустрічала прем’єр-міністра України Віктора Януковича, що вирішив перевірити разом з міністрами – а як поживає за місяць до виборів місто Алчевськ. Саме там взимку 2006 року сталася аварія всієї системи теплопостачання.

«Цього разу все буде добре»
Відгомін тієї морозної аварії і досі живе у Алчевську. Минулий опалювальний сезон жителі пережили разом з ремонтниками, що не припиняли роботу. Цього року відбувається те саме. У мерії ж кажуть, що знадобиться ще мінімум 2 роки, аби привести до ладу комунальну систему міста.

За Януковичем на виїзне засідання Кабміну приїхали міністри Папієв, Бойко, Рибак і Попов. Голова ради директорів «Індустріального союзу Донбасу» Сергей Тарута проводив прем’єр-міністра з почестями по Алчевському меткомбінату. Реконструкція, на яку вже витратили мільярди, сподобалася Віктору Федоровичу.

Потім він не довго поспілкувався з літніми жінками, що зустріли прем’єра під прапорами партії регіонів біля ДК «Хімік», і попрямував на те саме засідання, де знов почали говорити про катастрофу 2006 року.

Віктор Федорович поводився благодушно, керівництво міста, за те, що зволікає з реконструкцією, не сварив, казав, що нам не можна жити цим днем, а треба зазирати у майбутнє.

На питання журналістів, у чому ж причини алчевської трагедії, Янукович відповів: «Чому сталася ця аварія? На це питання поки відповіді немає. Відповіді не дали правоохоронні органи. Чому обидві котельні, які забезпечували теплом місто Алчевськ, водночас вийшли з ладу? У мене, припустимо, з самого початку були сумніви».

Проте прем’єр впевнений, що ця незрозуміла трагедія вже не повториться.

Після комунальних питань лідера Партії регіонів прокоментував останні політичні новин. Зокрема, проведення чергової сесії Верховної Ради і призначення нового керівника Дніпропетровщини Віктора Бондаря.

Його думка: Верховна рада відповідно до Конституції працює до наступного скликання і забувши, що Бондар – не голова держадміністрації, а лише виконує обов’язки, Янукович розказав як грубо Президент порушує закони, і, загалом, узурпував законодавчу владу.
XS
SM
MD
LG