Доступність посилання

ТОП новини

Надія Дєєва вдруге попрощалась з колегами...<br>Кадрові зміни на Дніпропетровщині


Юлія Рацибарська Дніпропетровщина, 4 вересня 2007 р. (RadioSvoboda.Ua) – За менш ніж місяць до виборів у Дніпропетровській області кадрові зміни. Замість Надії Дєєвої регіоном тимчасово керуватиме колишній заступник Секретаріату Президента Віктор Бондар. Його призначення стало несподіванкою для області.

Надія Дєєва
Нового, хоч і тимчасового, керівника області представляли майже таємно – зібрання проходило у невеликій залі, багатьох журналістів не запросили. Секретар Ради нацбезпеки і оборони Іван Плющ пояснив рішення Президента про кадрові зміни – Надія Дієва ще місяць тому написала заяву про відставку з власного бажання. Цього року й виповнилося 55, тобто вона досягла пенсійного віку. Водночас він запевнив, що керівництво країни було задоволене її роботою.

Дніпропетровщині щастить на кадрові рекорди. Колишня керівниця області Надія Дєєва була першою жінкою-головою облдержадміністрації в Україні, новопризначений Віктор Бондар теж своєрідний рекордсмен, він перший 32-річний керівник області. Представляючи нового керманича, Іван Плющ коротко розповів про його здобутки: «Володіє українською, російською і англійською за допомогою словника. Нагороди – дві почесні грамоти Кабінету Міністрів. Одна – 2002-гому, одна – у 2006-ому році, є медаль за заслуги перед Литвою».

Дніпроперовщина – душа України

Віктор Бондар
Сам же Віктор Бондар не говорив ні про які конкретні плани, що передбачає реалізувати в області. Запевнив – добре розуміє специфіку й важливість довіреного йому регіону: «Дніпропетровщина була, є і буде душею України, і ми це добре розуміємо. Це унікальний регіон. Має унікальних людей, які багато чого зробили не тільки в історії України, а й в історії Радянського Союзу».

Звільнена ж за власним бажанням Надія Дєєва виглядала напруженою, однак знайшла в собі сили для привітань наступнику. Головне, сказала вона Віктору Бондарю, «Дніпропетровщина не вірить словам, а тільки справам». На переконання Надії Дєєвої, і на пенсії людина має бути корисною суспільству.

Надія Дєєва також вже вдруге попрощалась з усіма, хто працював пліч-о-пліч з нею останні два з половиною роки. Перше прощання відбулося ще два місяці тому, коли в області активно мусували тему можливої її відставки. Тоді серед можливих претендентів на її крісло називали двох колишніх керівників області – Миколу Швеця та Юрія Єханурова. Останній підтвердив, що це місце йому справді пропонували, однак він відмовився, не захотів «підсиджувати» жінку.
XS
SM
MD
LG