Доступність посилання

ТОП новини

Андрій Шевченко може не зіграти в ключовому матчі відбірного турніру до майбутнього Євро з футболу проти збірної Грузії


Геннадій Мороз Київ, 5 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Вже звичні кадрові проблеми дошкуляють Олегоі Блохіну напередодні чергових матчів збірної України у відбірному турнірі до Чемпіонату Європи. Напередодні поєдинків проти Грузії та Італії кілька ключових гравців української команди травмовані. Під питанням участь у матчі в Тбілісі Андрія Шевченка.

В нинішньому сезоні Андрій Шевченко з різних причин ще не зіграв жодного офіційного поєдинку. Згідно офіційної версії форвард лондонського «Челсі» заліковував травму спини. Відтак, у вівторок на традиційній прес-конференції Олег Блохін зізнався, що йому важко оцінити фізичний стан лідера й капітана збірної. Більше того, наставник збірної України просив не надто дивуватися з цілком можливої відсутності Шевченка в суботньому матчі в Тбілісі проти збірної Грузії. Ймовірно, що Андрієві поки що важко зіграти на високому рівні два матчі поспіль. І з цілком зрозумілих причин футболіст цілеспрямовано готуватиметься до поєдинку саме проти Чемпіонів світу італійців.

Серед іншого наставника української збірної вельми непокоїть психологічний стан одразу кількох гравців, які не мають постійного місця в складі своїх клубів. Це передовсім захисник «Дніпра» В’ячеслав Свідерський та Максим Калиниченко з московського «Спартака». А ось е один гравець дніпропетровського клубу Андрій Воробей через травму вже залишив тренувальний табір збірної. З цієї ж причини в обох вересневих поєдинках команді не зможуть допомогти Тарас Михалик і Андрій Несмачний з київського «Динамо». Але попри всі проблеми, у найближчих іграх Олег Блохін налаштовуватиме команду тільки на перемогу. Оскільки саме результат матчів з грузинами та італійцями матиме вирішальне значення з огляду на продовження боротьби за вихід у фінал майбутнього Євро.

У Києві відбувся благодійний матч за участю команди друзів Андрія Шевченка та збірної Зірок італійської естради

Тим часом Андрієві Шевченку учора таки випала нагода продемонструвати своїм шанувальникам власні кондиції. У вівторок на київському стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського лідер і капітан збірної України попрактикувався на збірній зірок італійської естради, яка протистояла команді друзів Андрія Шевченка. У складі останньої на полі окрім відомих професіональних футболістів з’являлися відомі спортсмени й музиканти. Ну а на трибунах за справжнім видовищем спостерігав Президент України Віктор Ющенко разом з дружиною.

Зазвичай, результат подібних матчів шанувальників футболу цікавить найменше. Слід зазначити, що всі зібрані кошти від поєдинку Фонд Андрія Шевченка планує перерахувати на будівництво першої в Україні Дитячої лікарні майбутнього.
XS
SM
MD
LG