Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині повідомили про затримання трьох підозрюваних у підготовці терактів


Міністр оборони Франц Йозеф Юнґ заявив, що загроза терористичних нападів була «неминучою». Як повідомила федеральний прокурор Моніка Гармс, підозрюють, що затримані є членами терористичного угруповання «Союз ісламського джигаду» з-за кордону і відділку цієї організаці в Німеччині.

Міністр оборони Франц Йозеф Юнґ заявив, що загроза терористичних нападів була «неминучою».

Як повідомила федеральний прокурор Моніка Гармс, підозрюють, що затримані є членами терористичного угруповання «Союз ісламського джигаду» з-за кордону і відділку цієї організаці в Німеччині.

За її словами, минулого року всі троє перебували у тренувальному таборі в Пакистані.

Повідомляють, що двоє затриманих у вівторок – громадяни Німеччини, а третій – Туреччини; вони готували напади в аеропорту Франкфурта і на американській авіабазі Рамштайн.

Міністр внутрішніх справ Вольфґанґ Шойбле заявив, що «Союз ісламського джигаду» «очевидно дуже тісно співпрацює з „Аль-Каїдою“» і готував не тільки напади на німців в Афганістані, а й дуже значні напади в самій Німеччині.

За даними служб безпеки, які навів міністр, «якби підозрювані втілили свої плани, масштаб нападів був би значний».

Шойбле також зазначив у середу, що нині немає свідчень про можливий зв’язок затриманих у Німеччині з вісьмома підозрюваними в тероризмі, яких затримали в вівторок у Данії.
XS
SM
MD
LG