Доступність посилання

ТОП новини

Президент наполягає, щоб Прем’єр-міністр виконав рішення РНБО і усунув із посад міністрів Рудьковського та Шуфрича


Як заявив у середу заступник голови Секретаріату голови держави Ігор Пукшин, РНБО «мала і має правові підстави» ухвалювати рішення усунути міністрів із посад. «Рішення ухвалене. Постає питання виконання зазначеного рішення, втілення його в життя. Де-юре обидва міністри відсторонені від посади, постає питання фактичного виконання», – заявив Пукшин. Натомість міністр юстиції вважає незаконним рішення РНБО щодо звільнення міністрів Шуфрича та Рудьковського. Самі міністри відкинули звинувачення. В свою чергу Віктор Янукович назвав рішення РНБО «політичним».


Як заявив у середу заступник голови Секретаріату голови держави Ігор Пукшин, РНБО «мала і має правові підстави» ухвалювати рішення усунути міністрів із посад.

«Рішення ухвалене. Постає питання виконання зазначеного рішення, втілення його в життя. Де-юре обидва міністри відсторонені від посади, постає питання фактичного виконання», – заявив Пукшин.

Натомість міністр юстиції вважає незаконним рішення РНБО щодо звільнення міністрів Шуфрича та Рудьковського.

Як заявив Олександр Лавринович у середу на засіданні уряду, повноваження розглядати кадрові питання в складі уряду не належать до повноважень РНБО.

«Конституція абсолютно чітко визначила спосіб формування Кабінету Міністрів, спосіб набуття повноважень членами уряду і втрати ними повноважень. В даному разі те рішення, яке ухвалювалося, абсолютно не відповідає ні Конституції, ні законові про РНБО, ні законові про Кабінет Міністрів України», – заявив Лавринович.

У вівторок РНБО доручила прем’єрові виконати її ухвалу щодо звільнення з посад міністрів транспорту та з питань надзвичайних ситуацій.

На думку Президента України, Микола Рудьковський не зміг вжити заходів для підвищення безпеки на залізницях, а Нестор Шуфрич – належним чином ліквідувати наслідки стихійних лих в Україні.

Самі міністри відкинули звинувачення.

В свою чергу Віктор Янукович назвав рішення РНБО «політичним».

«Я з Президентом окремо обговорю це питання і в площині закону, в площині Конституції я висловлю свій погляд. Те рішення, яке було вчора розглянуте щодо звільнення двох міністрів діючого уряду за 20 днів до виборів – це чисто політичне рішення. І те, що у цьому рішенні брали участь найвищі державні посадовці нашої країни, – це прикро», – сказав, відкриваючи у середу засідання уряду, Прем’єр-міністр.
XS
SM
MD
LG