Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи можуть вже цієї осені зрости ціни на газ? Скільки можна заробити агітатор на одній політичній акції? Які професії не престижні серед молоді?


Ірина Біла Київ, 6 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Песимістичний прогноз експертів про високі ціни на газ уже цієї осені має всі можливості справдитися, пише газета «Україна молода». Як стало відомо журналістам з конфіденційних джерел у Мінпаливенерго, енергетичний блок українського уряду з мовчазної згоди Прем’єра готується до ситуації, коли вже за кілька місяців для простих споживачів ціни на спожитий газ суттєво піднімуть.

Україна повинна створити власний цикл ядерного виробництва, –переконані в Раді з нацбезпеки. Зокрема, Іван Плющ вважає, що «Україна, маючи науково-дослідні і виробничі заклади, інфраструктуру для обслуговування АЕС, власні уранові руди, просто зобов’язана створити власний цикл ядерного виробництва». Коментарі газетярів «Вечірніх вістей» – в статті «Україна поверне собі ядерну зброю?».

Політичний процес у вигляді виборів можна перетворити в справжній бізнес. Особливо прибутковими, як інформує газета «Сегодня» бувають нічні акції. Більше про них – в матеріалі «Активіст може заробити на акції до тисячі доларів».

Сучасна молодь орієнтована на швидкий успіх та високу зарплату, - таких висновок соціологів. Результати досліджень засвідчили, що у виборі майбутньої професії 97% молодих людей орієнтуються на зарплату і престижність професії, мотив же самореалізації відправляють на енне місце. Цікавий факт: не зважаючи на «надпродукцію» юристів та економісті у країні, престижність цих професій не падає. Натомість найменш привабливими для молоді є професії, пов''язані із сільським господарством (5%), а також працівник торгівлі (11%) і вчитель (14%). Про це розповідає газета «День» у публікації «Покоління прагматиків».

Українці говорять мало і приносять операторам мобільного зв’язку менше грошей, ніж узбеки та туркмени. Тому в Україні власники стільникових фірм переходять в режим економії. Більше про нього – в статті «Нація мовчунів», яку друкує «Газета 24».
XS
SM
MD
LG