Доступність посилання

ТОП новини

Візит Владіміра Путіна до Індонезії: очікують підписання масштабних економічних угод


Кирило Булкін Київ, 6 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні президент Росії Владімір Путін вилітає в Джакарту, де підпише масштабні угоди у галузі торгівлі зброєю та природними ресурсами.

Це перша поїздка російського президента до Індонезії – найбільш населеної з мусульманських країн. Її керівництво останнім часом вживає рішучих заходів для залучення іноземних інвестицій у розробку своїх багатих природних ресурсів, зокрема, мінералів.

На сьогодні запланована зустріч Владіміра Путіна з президентом Індонезії Сусіло Бамбанґом Юдхойоно. Очікують, що в ході переговорів керівники двох країн підпишуть низку масштабних економічних угод. Серед них – меморандум щодо майбутнього створення спільного підприємства між російським алюмінієвим гігантом «Русал» та індонезійською компанією PT Antam. Підприємство займатиметься зведенням алюмінієвої плавильної печі у провінції Західний Калімантан.

Продаж російських важких озброєнь – позитиви для українського оборонного комплексу

Повідомляють також, що Росія надасть Індонезії кредитну лінію в 1 мільярд доларів для закупівлі російської важкої зброї.

На авіашоу в підмосковному Жуковському минулого місяця Індонезія підписала контракт про закупівлю 6 винищувачів «Сухой-30».

На думку українського військового експерта Валентина Бадрака, угоди між Росією та Індонезією можуть принести деяку користь і українським підприємствам завдяки замовленням на комплектувальні деталі.

«Лобіювання Путіним збройових контрактів в Індонезії, безумовно, буде позитивно відбиватися на замовленнях українському оборонному комплексу. Ну, зокрема, завод Артема отримає замовлення щодо виготовлення ракет «повітря-повітря» Р-27, завод ФЕД отримає замовлення щодо комплектації певних агрегатів для військових літаків, які Росія продає Індонезії».

Прагнення Кремля збільшити вплив в Азії

На думку експертів, нинішня поїздка Владіміра Путіна та угоди, які він збирається підписати у Джакарті, свідчать про прагнення Росії збільшити свій вплив в Азії та на Близькому Сході, використовуючи економічні важелі.

З Індонезії Владімір Путін відбуде в Австралію, де проведе переговори з прем’єр-міністром Джоном Горвардом та візьме участь у саміті керівників країн Азійсько-Тихоокеанської економічної співпраці.

Російський президент завершить тижневе турне візитом до Об’єднаних Арабських Еміратів, куди його супроводжуватимуть керівники державного космічного агентства «Роскосмос», «Аерофлоту» та «Рособоронекспорту».
XS
SM
MD
LG