Доступність посилання

ТОП новини

Львівська облрада вимагає від прем’єра та Президента скасувати постанову уряду про відновлення інституту сухопутних військ в Одесі, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода


У заяві депутати вказують, що рішення Кабміну позбавлене правових підстав і руйнує систему підготовки військових кадрів в Україні та ставить під сумнів статус і саме існування Інституту сухопутних військ України у Львові.

У заяві депутати вказують, що рішення Кабміну позбавлене правових підстав і руйнує систему підготовки військових кадрів в Україні.

Повернення навчального процесу курсантів Одеського інституту сухопутних військ зі Львова до Одеси ставить під сумнів статус і саме існування Інституту сухопутних військ України у Львові, створеного у 2006 році на базі військового навчального закладу університету «Львівська політехніка», мовиться в заяві облради.

Львівська облрада називає рішення уряду протизаконним. Торік чиновники Кабміну і парламентська комісія визнали, що саме у Львові створені найкращі умови для якісної підготовки майбутніх офіцерів Сухопутних військ.

Переважна більшість курсантів не бажають переїжджати зі Львова на навчання в Одесу, повідомили у прес-службі Західного оперативного командування.

Сьогодні питання щодо відновлення інституту в Одесі керівники області обговорюватимуть із Прем’єр-міністром Віктором Януковичем, який із офіційним візитом перебуватиме на Львівщині.

Матеріал до теми:

• Міністр оборони вважає незаконним рішення уряду відновити діяльність Одеського інституту сухопутних військ і впевнений, що Президент зупинить його
XS
SM
MD
LG