Доступність посилання

ТОП новини

Голова Секретаріату Президента просить СБУ дати правову оцінку заявам міністра транспорту про можливу підготовку терактів Секретаріатом


Як повідомила прес-служба Президента України, Віктор Балога наголосив, що заяви Миколи Рудьковського дестабілізують ситуацію в країні. Сьогодні працівники СБУ у Дніпропетровську вручили Рудьковському запрошення відвідати Службу безпеки для надання пояснень.

Як повідомила прес-служба Президента України, Віктор Балога наголосив, що заяви Миколи Рудьковського дестабілізують ситуацію в країні.

Сьогодні працівники СБУ у Дніпропетровську вручили Рудьковському запрошення відвідати Службу безпеки для надання пояснень.

Служба безпеки також викликала Рудьковського на позачергове засідання Антитерористичного центру при СБУ.

Водночас Микола Рудьковський заявив, що не одержував запрошення на це засідання.

Він наголосив, що не уникає зустрічі з правоохоронцями.

При цьому міністр заявив про відсутність, на його думку, підстав давати пояснення.

«Завдання Служби безпеки – запобігати. Хай працюють, а не перекладають відповідальність на міністра транспорту чи транспортників. Ми те, що від нас залежить у питаннях безпеки, забезпечуємо. Чутки – це не завдання міністра транспорту перевіряти. Хай беруть і перевіряють у Службі безпеки. Я виконую свої обов’язки і дію в межах своїх повноважень», – сказав Рудьковський.

Раніше в ефірі одного з телеканалів Микола Рудьковський заявив про підготовку Секретаріатом Президента масштабного теракту, який має призвести до значної кількості жертв.

Як повідомила вчора Радіо Свобода начальник прес-центру Служби безпеки України Марина Остапенко, якщо Миколі Рудьковському стало відомо про підготовку злочину, він «як законослухняний громадянин повинен звернутися до правоохоронних органів».

«Якщо громадянин України з якихось особистих або політичних міркувань надає завідомо неправдиву інформацію, то Кримінальний кодекс України передбачає відповідальність і покарання до семи років позбавлення волі», – наголосила речниця СБУ.
XS
SM
MD
LG