Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Скільки в Україні щороку зникає пам’яток історії? Мешканці якого міста дихають найзабрудненішим повітрям?


Ірина Біла Київ, 7 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua)


Із аутсайдерів минулих виборів соціологи підводять до прохідного бар’єру лише дві політичні сили – прогресивних соціалістів та Блок Литвина. Відтак, як зазначає газета «Діло», – успіх або провал на виборах Володимира Литвина та Наталії Вітренко відобразять, відповідно, ефективність роботи в Україні американських або російських політтехнологів. Стаття називається «Крайні в нову Раду».

Щороку в Україні зникає 100 пам’ятників історії і культури. Не в останню чергу «завдячуючи» вандалам. Головний полігон для їхніх дій – кладовища. Однак, як інформує «Газета 24», вони не оминають і пам’ятки історії. І якщо раніше у них був переважно меркантильний інтерес, то тепер вони перейшли до ідейних мотивів. Подробиці – в публікації «Пушкін проти Шухевича».

Отримати паспорт із червоною обкладинкою, себто для виїзду за кордон, завжди було морокою. В останні кілька місяців це і взагалі стало проблемою, що як ніколи відбилося на українцях – чимало людей так і не змогли відпочити влітку за кордоном. Та це лише вершина айсберга, зазначає газета «Україна молода». Існує версія, що зараз через роботу деяких фірм на українському ринку паспортизації навіть СБУ не дасть гарантії, що персональних даних українців немає у російських спецслужб. Розслідування про корупцію і подвійну гру в паспортній службі – в сьогоднішньому числі видання.

Центральна геофізична обсерваторія України оприлюднила інформацію, що найзабрудненіше повітря в Україні – в Одесі. Найчистіші міста – Полтава і Луцьк. Як пише газета «Голос України», – одеське повітря лідирує за кількістю формальдегіду. Бо в місті – висока сонячна радіація, за якої ці формальдегіди й утворюються.

Нинішній рік оголошений «Роком української книги». Але, як стверджує газета «День», – книжкові магазини й донині випробовують на собі тиск успішніших ганчірково-косметичних брендів. Ще зовсім недавно в Україні було понад 2 тисячі книжкових магазинів і магазинчиків, а сьогодні їх лише 370 на всю країну.
XS
SM
MD
LG