Доступність посилання

ТОП новини

Міністр юстиції вважає, що Микола Рудьковський повинен надати СБУ інформацію про теракти


Як заявив Олександр Лавринович сьогодні на брифінгу, будь-який громадянин, який має інформацію про теракти, зобов’язаний надати її. СБУ викликала на сьогодні міністра транспорту до Антитерористичного центру. Напередодні Віктор Балога попросив СБУ дати правову оцінку заявам Рудьковського про можливу підготовку терактів. Раніше в ефірі одного з телеканалів Микола Рудьковський заявив про підготовку Секретаріатом Президента масштабного теракту. У четвер Президент Віктор Ющенко своїми указами ввів у дію рішення РНБО щодо відставки міністрів транспорту та з питань надзвичайних ситуацій.


Як заявив Олександр Лавринович сьогодні на брифінгу, будь-який громадянин, який має інформацію про теракти, зобов’язаний надати її.

СБУ викликала на сьогодні міністра транспорту до Антитерористичного центру.

Учора представники Служби безпеки в Дніпропетровську вручили Рудьковському запрошення для надання пояснень.

Напередодні Віктор Балога попросив СБУ дати правову оцінку заявам Рудьковського про можливу підготовку терактів.

Голова Секретаріату Президента наголосив, що заяви міністра транспорту дестабілізують ситуацію в країні.

Сам Микола Рудьковський запевнив Радіо Свобода, що вже відповів на всі запитання, які цікавили Службу безпеки України.

«За мною тут бігали кілька чоловік від дніпропетровського управління. Вони пробували формулювати запитання, навіть не знали, що вони від мене хочуть. Потім звернулися, щоб я поспілкувався з їхнім співробітником. Я поспілкувався, відповів на всі питання. Співробітник був повністю задоволений отриманими відповідями. Ми попрощалися, і я продовжив свої робочі зустрічі», – сказав міністр.

Раніше в ефірі одного з телеканалів Микола Рудьковський заявив про підготовку Секретаріатом Президента масштабного теракту.

******** У четвер Президент Віктор Ющенко своїми указами ввів у дію рішення РНБО щодо відставки міністрів транспорту та з питань надзвичайних ситуацій.

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Юрій Продан заявив, що тепер Кабінет Міністрів має ухвалити рішення про звільнення Миколи Рудьковського і Нестора Шуфрича.

«Багато хто говорить, що ухвалення таких рішень не є компетенцією РНБО. Хотів би звернути увагу, що відповідно до Конституції України Рада повинна вирішувати кадрові питання, коли вони становлять проблему національній безпеці країни», – наголосив Продан.

На початку тижня Рада національної безпеки і оборони вирішила, що Прем’єр-міністр має звільнити Миколу Рудьковського та Нестора Шуфрича у зв’язку з неналежним виконанням ними своїх посадових обов’язків.

На думку Президента України, Микола Рудьковський не зміг вжити заходів для підвищення безпеки на залізницях, а Нестор Шуфрич – належним чином ліквідувати наслідки стихійних лих в Україні.

Самі міністри своєї вини не визнали.

Міністр юстиції назвав рішення РНБО незаконним.

Віктор Янукович назвав його «політичним» і заявив, що обговорюватиме це питання з Президентом і висловить йому свій погляд на це «в площині закону, в площині Конституції».

Матеріали до теми:

• Рудьковського викликають в Антитерористичний центр
XS
SM
MD
LG