Доступність посилання

ТОП новини

СБУ констатує відсутність у Мінтрансу інформації щодо можливої підготовки терактів в Україні і заявляє, що міністр Рудьковський відповідатиме за законом за свої слова


Як повідомив після засідання штабу Антитерористичного центру при СБУ виконувач обов’язків голови Служби безпеки Валентин Наливайченко, на засідання не прибув викликаний на нього міністр транспорту Микола Рудьковський, а прислав замість себе одного з заступників. За словами голови СБУ, Служба безпеки звернеться з приводу заяв Рудьковського до Прем’єр-міністра, Генеральної прокуратури і профільного віце-прем’єра. Наливайченко вважає, що міністр транспорту буде відповідати за свої серйозні заяви. Раніше в ефірі одного з телеканалів Микола Рудьковський заявив про підготовку Секретаріатом Президента масштабного теракту, який мав призвести до великої кількості жертв.

Як повідомив після засідання штабу Антитерористичного центру при СБУ виконувач обов’язків голови Служби безпеки Валентин Наливайченко, на засідання не прибув викликаний на нього міністр транспорту Микола Рудьковський, а прислав замість себе одного з заступників.

За словами керівника СБУ, Служба безпеки звернеться з приводу заяв Рудьковського до Прем’єр-міністра, Генеральної прокуратури і профільного віце-прем’єра.

Наливайченко вважає, що міністр транспорту буде відповідати за свої серйозні заяви.

Водночас він наголосив, що СБУ та інші відомства зі складу Антитерористичного центру не мають даних про можливу загрозу терактів в Україні.

Раніше в п’ятницю Міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що Микола Рудьковський повинен надати СБУ інформацію про теракти.

Лавринович нагадав, що будь-який громадянин, який має інформацію про теракти, зобов’язаний надати її.

У четвер представники Служби безпеки в Дніпропетровську вручили Рудьковському запрошення на засідання Антитерористичного центру для надання пояснень.

Сам Микола Рудьковський запевнив Радіо Свобода, що вже відповів на всі запитання, які цікавили Службу безпеки України.

«За мною тут бігали кілька чоловік від дніпропетровського управління. Вони пробували формулювати запитання, навіть не знали, що вони від мене хочуть. Потім звернулися, щоб я поспілкувався з їхнім співробітником. Я поспілкувався, відповів на всі питання. Співробітник був повністю задоволений отриманими відповідями. Ми попрощалися, і я продовжив свої робочі зустрічі», – сказав міністр.

Раніше в ефірі одного з телеканалів Микола Рудьковський заявив про підготовку Секретаріатом Президента масштабного теракту, який мав призвести до великої кількості жертв.

У свою чергу голова Секретаріату Президента попросив СБУ дати правову оцінку висловам Рудьковського.

Віктор Балога наголосив, що заяви міністра транспорту дестабілізують ситуацію в країні.

Начальник прес-центру Служби безпеки України Марина Остапенко в інтерв’ю Радіо Свобода раніше нагадала: «Якщо громадянин України з якихось особистих або політичних міркувань надає завідомо неправдиву інформацію, то Кримінальний кодекс України передбачає відповідальність і покарання до семи років позбавлення волі».
XS
SM
MD
LG