Доступність посилання

ТОП новини

Олег Блохін продовжує вірити у вихід збірної України у фінал Чемпіонату Європи з футболу 2008 року


Геннадій Мороз Київ, 10 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Олег Блохін продовжує вірити в свою команду і сподівається на вихід українських футболістів у фінал Чемпіонату Європи. А винним за прикру нічию в останньому матчі проти грузинів у відбірковому турнірі до майбутнього Євро головний тренер збірної України вважає тільки себе.


Нижче усілякої критики – саме так оцінив дії своїх підлеглих у матчі проти грузинів Олег Блохін. На думку наставника збірної українські футболісти виконували план на гру лише в стартові 12 хвилин матчу. А вразивши ворота грузинів вже в дебюті поєдинку, надалі команда просто зупинилася. Віддавши господарям аж надто багато ігрового простору. І навіть попри це гості переважали свого суперника за класом і рівнем майстерності.

Відтак, зважаючи на неабиякий досвід власних виступів на найвищому рівні, збірна України повинна була перемагати грузинів. Одначе, на нічийний підсумок матчу зі слів Блохіна великою мірою вплинуло й безвідповідальне ставлення деяких гравців до гольових моментів наприкінці зустрічі. Відтак, нічия залишає для чвертьфіналіста світової першості в Німеччині вельми незначні шанси на вихід у фінал європейського Чемпіонату.

Україні необхідно не втрачати очок в заключних п’яти матчах

Для того, щоби за рік, все ж таки, бути серед учасників футбольного Євро Україні необхідно не втрачати очок в заключних п’яти матчах відбіркового турніру.

Так, вже у середу в Києві підопічні Олега Блохіна зобов’язані перемагати збірну Італії. У звітному турі Чемпіони світу також втратили очки, вдома розігравши нульову нічию із лідером групи «В» – командою Франції. Але, попри цю відносну невдачу, італійці мають у своєму доробку 17 очок і 3 місце в групі. Свого найближчого переслідувача – Україну найсильніша команда світу випереджає на 4 пункти. А ось на чолі турнірки Франція. У «Трикольорових» 19 очок. Лише на одне менше має Шотландія.

В суботу британці без особливих проблем із рахунком 3 : 1 переграли непоступливу Литву. У матчах саме з цими командами а також з екзотичними Фарерами підопічні Блохіна нинішньої осені й виборюватимуть одну з двох путівок у фінал австрійсько-швейцарського Чемпіонату.

І навіть попри гру в запасі, українці відверто не вглядають фаворитами ва цій боротьбі. А з огляду на вельми серйозний очковий гандикап у суперників Андрієві Шевченку і його партнерам доводиться сподіватися на диво і сприятливий збіг обставин.
XS
SM
MD
LG