Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи розвивається в Україні малий бізнес? Які продукти і чому подорожчають упродовж місяця?


Ірина Біла Київ, 11 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua)


Щороку в Україні зростає кількість малих підприємств. Однак, як зазначає газета «Діло», кількість найманих працівників у них різко скоротилась. Загалом же, сьогодні на 10 000 українців припадає лише 77 дрібних і середніх підприємств. Тоді як в Європі цей показник у 5-10 разів більший. Про ймовірні причини зменшення зайнятості – в статті «Малий бізнес в Україні дрібнішає».

Сьогодні ховають провідника УПА Василя Кука. Як пише газета «Україна молода» – із його смертю відходить ціла епоха. Вояк УПА так і не дочекався від України, існування і незалежність якої відстоювали його побратими, щоб їхній подвиг був якщо не достойно вшанований, то бодай визнаний на офіційному рівні. Публікація називається «Прощання з останнім командиром».

Упродовж місяця подорожчають хліб, пиво, м’ясо та дещо з бакалії, прогнозує газета «Голос України». І розповідає про причини. Зокрема, ціни на м’ясо стримує лише тимчасово і теоретично – меморандум, але, оскільки кількість поголів’я худоби постійно скорочується, а на фуражне зерно неврожай – то ще до виборів воно подорожчає щонайменше на 10%, а після виборів – ще більше. Щодо пива – то головна причина – недорід і невисока якість пивного ячменю. Докладніше – в статті «І до, і після та сама пісня».

Бажаючи заощадити на відкритті нових офісів, банкіри почали наймати кредитних агентів. Ті ходять по квартирах і вмовляють позичити гроші в банку. Кредити від того не стануть дешевшими, а ось від шахрайства і неповернення займів у банкірів клопотів лише додасться, – переконані журналісти «Газети 24». Матеріал називається «Кредит на дому».

Газета «Факти» інформує, що учні звичайної сільської школи з Вінничини виявилися обізнанішими за ліцеїстів зі шкіл Франції, Італії, Німеччини, Бельгії, Іспанії... 14-річні близнюки Леонід та Микола Тузенки стали абсолютними чемпіонами Європи з вирішення логічних завдань і привезли в Парижа 2 золоті медалі.
XS
SM
MD
LG