Доступність посилання

ТОП новини

Після закінчення слідства щодо отруєння Віктора Ющенка стане відомою роль деяких українських політиків у цій справі


Про це заявив сам Президент України, перебуваючи у вівторок в Дніпропетровську. При цьому голова держави знову поскаржився, що Росія гальмує розслідування цієї справи. «Зроблений аналіз діоксину з усіх лабораторій світу, крім російської. Сподіваємось, що в майбутньому будуть зроблені ці дослідження. Ті три чоловіки, які найбільш потрібні для слідства, сьогодні перебувають у Росії. На запит Генеральної прокуратури, в тому числі й грудневий, який я особисто передав і попросив Президента Росії надати всіляку допомогу, щоб ці люди постали перед українським слідством, поки що відповіді немає», – сказав Ющенко. Напередодні він заявив про це саме в інтерв’ю низці провідних західних видань.


Про це заявив сам Президент України, перебуваючи у Дніпропетровську.

При цьому голова держави знову поскаржився, що Росія гальмує розслідування цієї справи.

«Зроблений аналіз діоксину з усіх лабораторій світу, крім російської. Сподіваємось, що в майбутньому будуть зроблені ці дослідження. Ті три чоловіки, які найбільш потрібні для слідства, сьогодні перебувають у Росії. На запит Генеральної прокуратури, в тому числі й грудневий, який я особисто передав і попросив Президента Росії надати всіляку допомогу, щоб ці люди постали перед українським слідством, поки що відповіді немає», – сказав Ющенко.

Напередодні він заявив про це саме в інтерв’ю низці провідних західних видань.

Водночас посол Росії в Україні Віктор Черномирдін висловив здивування словами українського керівника і заявив, що не має інформації про відмову російської сторони надавати допомогу українським слідчим у цій справі.

Після отруєння у вересні 2004 року тодішнього кандидата на Президента Віктора Ющенка встановили, що його отруїли одним із різновидів високоотруйної сполуки – діоксину.

Це викликало не підтверджені досі припущення про можливу причетність до цього отруєння Кремля. Москва таку причетність заперечує.

Матеріал до теми:

• Віктор Ющенко заявляє, що Росія блокує розслідування його отруєння
XS
SM
MD
LG