Доступність посилання

ТОП новини

Депутати Дніпропетровської облради розцінили призначення Віктора Бондаря керівником області як посилення адмінресурсу, в Секретаріаті Президента з цим не згодні


Як випливає з заяви, депутати також вважають, що Віктор Бондар призначений в область для «здійснення фальсифікації результатів голосування». Однак жодних аргументів, які б це підтверджували, вони не навели, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода. У Секретаріаті Президента заяву Дніпропетровської обласної ради про призначення Віктора Бондаря назвали «політичною».

Депутати обласної ради планували в середу висловити недовіру Вікторові Бондарю, однак обмежились тільки заявою-зверненням до Президента, Прем’єр-міністра та Верховної Ради.

За словами представників Комуністичної партії, говорити про недовіру новому керівникові немає правових підстав, адже сам його статус наразі не визначений, він лише тимчасовий виконувач обов’язків.

У заяві депутати висловили думку про «неправовий характер» призначення Бондаря, яке, вважають вони, порушує Конституцію і закони України.

Як випливає з заяви, депутати також вважають, що Віктор Бондар призначений в область для «здійснення фальсифікації результатів голосування». Однак жодних аргументів, які б це підтверджували, вони не навели, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Сам Віктор Бондар назвав заяву політичним замовленням і вирішив на неї не реагувати: «Сьогоднішня штучна ситуація, яка виникла, – це абсолютно заполітизована ситуація».

У Секретаріаті Президента заяву Дніпропетровської обласної ради про призначення Віктора Бондаря назвали «політичною».

Представник Секретаріату Ян Берназюк наголосив, що це призначення тимчасове, було викликане відставкою попереднього керівника області і тому ще не узгоджене з Кабінетом міністрів.

Президент призначив Віктора Бондаря тимчасовим виконувачем обов’язків голови Дніпропетровської облдержадміністрації 3 вересня.
XS
SM
MD
LG