Доступність посилання

ТОП новини

Італія на роздоріжжі у Києві та передсмертні одкровення Паваротті (огляд італійської преси)


Наталка Кудрик Рим, 12 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Про тривожні настрої українських та італійських футболістів напередодні кваліфікаційного київського матчу «Євро-2008». Про ризики Італії залишитися без світла і тепла наступної зими через нестачу газу. Чому італійці змушені менше їсти улюбленої пасти і хліба. В огляді італійської преси також про передсмертні одкровення славетного тенора Лучано Паваротті, котрий готувався до розлучення з другою дружиною.


«Донадоні тремтить». Головний тренер збірної Італії Роберто Донадоні добре усвідомлює, що сьогодні у Києві поставлена на карту його спортивна репутація. Не шкодуючи критичних слів на адресу наставника адзуррі, «Соrriere dello Sport» наголошує, що італійська збірна зобов’язана виграти у поєдинку з українцями. «Cамим вирішувати власну долю або чекати поки інші її вирішать. Італія у Києві на роздоріжжі», — зазначає оглядач спортивного часопису.

У разі виграшу в України, команда зробить вирішальний крок, щоб обігнати збірну Шотландії на шляху до єврофіналу. Хоча для виходу у фінал європейського чемпіонату італійцям, можливо, і достатньо зіграти в нічию, але для чемпіонів світу після нульової гри з французами то вже був би зовсім провальний результат, зважаючи на їхню хитку позицію у групі «В». Гірші справи в українців, продовжує газета, їм також вкрай необхідна перемога, однак Україна останнім часом не спромоглася побороти Італію у жодному поєдинку.

Енергетична компанія «Enel» б’є тривогу: на Італію чекає важка зима без опалення і світла. Економічне видання «Il Sole 24 ore» повідомляє про застереження енергетиків, які стурбовані нестачею газових ресурсів у цій країні. Ситуація гірша, ніж два роки тому під час російсько-української кризи. За п''ять років попит на енергію влітку зріс на 15%, таким чином споживання газу збільшується, а інфраструктура його постачання дуже застаріла.

Киваючи у бік Міністерства з охорони довкілля, компанія «Енель» нарікає на зменшення кількості газосховищ на території країни. Міністр довкілля відкидає критику і закликає більше заощаджувати та використовувати альтернативні джерела електроенергії. Серед країн Євросоюзу Італія найбільше, на 90%, залежить від закордонних енергопостачальників.

Енергії використовують більше, а ось їсти громадяни стали менше. Італійці вже сіли на вимушену дієту, за останні два місяці споживання хліба та улюбленої пасти зменшилося на 6,5%. Причина? Значне подорожчання продуктів харчування. Часопис «Il Messaggero» розповідає про протести Агропромислової спілки та Спілки споживачів, котрі у четвер ініціюють загальнонаціональний страйк проти невиправданого, на їхню думку, підвищення цін.

Минає тиждень, як пішов з життя всесвітньовідомий тенор Лучано Паваротті, а в пресі не вщухають розмови про його буремне сімейне життя: конфліктні стосунки між першою і другою родинами. Cьогодні впливова туринська газета «La Stampa» подала інтерв’ю близьких друзів покійного співака. Вони розповідають, що за кілька тижнів до смерті Лучано Паваротті їм зізнався про складні взаємини з другою дружиною Ніколеттою Мантовані.

«Я почуваюся дуже погано. Останніми роками Ніколетта мене тероризує, ізолює від друзів. Вона думає лише про гроші, все приносить на підпис якісь документи. Я або накладу на себе руки, або ми просто розлучимося», - таке, кажуть друзі Паваротті, розповідав він. Відчуваючи близьку смерть, йдеться далі, Лучано попросив друзів оприлюднити його одкровення лише після похорон, бо боявся помсти Ніколетти. Шалений успіх та великі гроші не завжди є ознакою щастя, зазначають автори останніх публікацій про невмирущого співака Паваротті.
XS
SM
MD
LG