Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Бойко: Різкого підвищення цін на газ і нафтопродукти не буде «в жодному разі»


«Різкого скачка і будь-яких сенсацій, ніякого підвищення не буде», – заявив міністр палива і енергетики, відповідаючи на запитання Радіо Свобода про можливе зростання цін на енергоносії. Однак Бойко відмовився назвати бодай приблизну ціну на газ на наступний рік.


«Різкого скачка і будь-яких сенсацій, ніякого підвищення не буде», – заявив міністр палива і енергетики, відповідаючи на запитання Радіо Свобода про можливе зростання цін на енергоносії.

«Більше того: половина газу, яка потрібна країні, а це 30 мільярдів кубів, є в наших газосховищах. Якщо і будуть якісь коливання в ціні, то, маючи цей відносно дешевий газ, ми забезпечимо стабільність і прогнозовану ціну на наступний рік», – додав міністр.

Однак Бойко відмовився назвати бодай приблизну ціну на газ на наступний рік.

«Переговори тривають. Головне, що нам, я вважаю, вдасться втримати ціну на туркменський газ на рівні 100 доларів. Це головне, тому що з 55 мільярдів кубів імпортованого газу 40 у цьому році буде туркменський, а 15 – наполовину узбецький та казахський. У них ніяких очікувань щодо підвищень не буде… Сьогодні ми можемо говорити лише про формулу ціни, яка є дуже прозорою: 100 доларів коштує туркменський газ на кордоні Туркменистан – Узбекистан і 30 доларів транспортування цього газу до нашої країни», – сказав він.

Стабільною, за словами Бойка, буде і ситуація на нафтовому ринку України. «Від Росії ми отримали гарантії постачання нафти», – заявив міністр.

Матеріали до теми:

• Що буде з цінами на енергоносії наступного року?
XS
SM
MD
LG