Доступність посилання

ТОП новини

Євродепутат від Великобританії ініціює створення Парламентської асамблеї за участі східних сусідів ЄС та Європарламенту


Заступник голови Делегації Європарламенту у зв’язках із Україною Чарльз Таннок виступив із цією пропозицією у своїй доповіді про Європейську політику сусідства під час засідання Комітету з закордонних справ Європарламенту. Водночас віце-президент Європарламенту Марек Сівец скритикував ідею Таннока створити парламентську асамблею зі східними країнами-сусідами, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Заступник голови Делегації Європарламенту у зв’язках із Україною Чарльз Таннок виступив із цією пропозицією у своїй доповіді про Європейську політику сусідства під час засідання Комітету з закордонних справ Європарламенту.

Таннок вважає, що спочатку можна проводити спільні засідання делегації Європарламенту та парламентів України, Молдови, Вірменії, Грузії, Азербайджану, на яких можуть бути присутніми продемократичні спостерігачі з Білорусі.

Депутат нагадав, що Європейська політика сусідства не передбачає членства в ЄС, але Угода про Євросоюз не виключає цього членства для європейських країн.

«Тим не менше, всі європейські інституції, окрім Європарламенту, неохоче визнають перспективу членства в ЄС для однозначно європейських країн із демократичними урядами, які мають такий стратегічний вибір – це Україна і Молдова і, можливо, колись Білорусь, якщо вона стане демократичною», – заявив європарламентар.

Кілька депутатів погодились із тим, що східним сусідам Євросоюзу слід надати перспективу членства в ЄС.

Водночас віце-президент Європарламенту Марек Сівец скритикував ідею Таннока створити парламентську асамблею зі східними країнами-сусідами, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Деякі промовці також критикували пропозицію Таннока запросити до участі в Європейській політиці сусідства Казахстан – мовляв, цій країні бракує демократії.
XS
SM
MD
LG