Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: Статтю, на яку посилався міністр транспорту Рудьковський, звинувачуючи Секретаріат Президента в підготовці терактів, було розміщено на сайті «Наканунє.орґ»


Про це в інтерв’ю Радіо Свобода повідомила начальник прес-центру Служби безпеки Марина Остапенко. За інформацією Радіо Свобода, цей сайт контролює Станіслав Речинський, колишній начальник прес-служби СБУ часів Олександра Турчинова. Керівник сайту Станіслав Речинський повідомив Радіо Свобода, що матеріал про теракти надійшов йому електронною поштою. Сьогодні вранці Служба безпеки України повідомила, що розслідує можливу причетність представників Мінтрансу до появи в інтернеті замовних матеріалів про підготовку теракту. В інтерв’ю Радіо Свобода Марина Остапенко повідомила, що СБУ готує подання до Генпрокуратури про порушення кримінальної справи проти Миколи Рудьковського за надання свідомо неправдивої інформації про теракти.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода повідомила начальник прес-центру Служби безпеки Марина Остапенко.

За інформацією Радіо Свобода, цей сайт контролює Станіслав Речинський, колишній начальник прес-служби СБУ часів Олександра Турчинова.

Керівник сайту Станіслав Речинський повідомив Радіо Свобода, що матеріал про теракти надійшов йому електронною поштою.

Сьогодні вранці Служба безпеки України повідомила, що розслідує можливу причетність представників Мінтрансу до появи в інтернеті замовних матеріалів про підготовку теракту.

Як повідомила речниця, СБУ проаналізувала цю статтю про теракти і встановила, що вона була написана на замовлення за 1 тисячу 800 доларів.

В інтерв’ю Радіо Свобода Марина Остапенко повідомила, що СБУ готує подання до Генпрокуратури про порушення кримінальної справи проти Миколи Рудьковського за надання свідомо неправдивої інформації про теракти.

«Оскільки за перевіркою, яку робила СБУ, немає підстав для порушення кримінальної справи щодо підготовки для вчинення теракту, зараз ідеться про те, щоб порушити кримінальну справу за статтею 259 Кримінального кодексу – за свідомо неправдиве повідомлення про теракт», – сказала речниця СБУ.

За словами Марини Остапенко, ця стаття передбачає позбавлення волі на термін до семи років.

Речниця СБУ також наголосила, що Рудьковський буде відповідати за свої дії в суді.

Микола Рудьковський у свою чергу заявив, що вважає такі дії СБУ особистою помстою з боку Президента Віктора Ющенка.

Раніше міністр транспорту заявив у телеефірі про начебто підготовку Секретаріатом Президента масштабного теракту, який мав призвести до значної кількості жертв.

На запит СБУ надати інформацію про теракти на залізниці міністр Рудьковський відмовився це робити, пославшись на те, що володіє інформацією, яку прочитав в інтернеті.
XS
SM
MD
LG