Доступність посилання

ТОП новини

На думку експертної комісії УЄФА будівлю перед «Олімпійським» стадіоном у Києві необхідно демонтувати


Геннадій Мороз Київ, 14 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Або сумнозвісний довгобуд на передстадіонній площі Києва, або головна спортивна арена України. Разом «Олімпійський» і торговельно-бізнесовий центр несумісні. Таким був вердикт експертної комісії УЄФА, яка марно шукала для українців безпечні шляхи евакуації зі стадіону.

Упродовж кількох останніх днів спеціальна експертна комісія Європейського Союзу футбольних асоціацій розглядала можливість мирного співіснування в центрі Києва відомого довгобуду торгово-розважального комплексу та стадіону «Олімпійський».

Каменем спотикання була і залишається безпека. А саме, безпечні шляхи евакуації глядачів зі стадіону, більшість із яких були заблоковані будівництвом.

Як заявив Президент української федерації футболу Григорій Суркіс з цієї причини головна спортивна арена країни перетворилася на справжню бомбу уповільненої дії. Готову будь-якої миті перетворитися на справжню трагедію. Саме через невирішеність питання із довгобудом на останньому матчі збірної України та Італії у відборі до першості Європи «Олімпійський» був заповнений лише наполовину. І тільки неповних 42 тисячі шанувальників футболу України отримали можливість підтримати своїх улюбленців у поєдинку з Чемпіонами світу.

Невтішним виявився й остаточний вердикт УЄФА, згідно якого будівля біля центрального стадіону повинна бути повністю демонтована, оскільки заважатиме нормальній роботі арени. Інакше кажучи, у разі продовження будівництва НСК «Олімпійський» не зможе приймати спортивні змагання серйозного рівня. В тому числі й фінал майбутнього Євро-2012.

Раніше, відповідне рішення на користь стадіону і вболівальників було ухвалено на найвищому політичному рівні країни, однак, до останнього часу це не заважало власникам споруди продовжувати будівництво торгово-розважального комплексу.

Український хокей

1 мільярд гривень упродовж наступних 5 років планують вкласти в розвиток українського хокею. Український хокей повинен стати великою взаємовигідною інвестицією. У цьому переконаний новий Президент київського «Сокола» Євген Імас.

Новоспечений власник єдиного в Україні професійного хокейного клубу планує вже найближчим часом перетворити «Сокіл» на конкурентоспроможну команду для виступів на міжнародній арені і для комплектації національної збірної країни.

Суттєвою допомогою в цьому повинна стати Державна програма розвитку хокею, концепцію якої кабмін затвердив минулого місяця. Згідно з програмою, у найближчі 5 років в український хокей буде інвестовано щонайменше 1 мільярд гривень. Планують збудувати нові штучні ковзанки у кількох містах країни і започаткувати повноцінний Чемпіонат. Ну а допоки «Сокіл» виступатиме у Вищій лізі Чемпіонату Росії. Доречі, в новому для себе турнірі київські хокеїсти стартують вже 22 вересня.
XS
SM
MD
LG