Доступність посилання

ТОП новини

США протестують проти недопущення чеченської організації на конференцію ОБСЄ


Голова Гельсінської комісії США Алсі Гейстинґз висловив «обурення й глибоке розчарування», що Товариству російсько-чеченської дружби не дозволили взяти участь у міжнародній конференції на підтримку жертв тероризму. Через це рішення керівництва Організації з безпеки і співпраці в Європі делегація США залишила конференцію, яка відбувається вчора й сьогодні у Відні. Представниця ОБСЄ підтвердила, що реєстрацію Товариства російсько-чеченської дружби на участь у конференції призупинили через «серйозні заперечення» Росії.

Голова Гельсінської комісії США Алсі Гейстинґз висловив «обурення й глибоке розчарування», що Товариству російсько-чеченської дружби не дозволили взяти участь у міжнародній конференції на підтримку жертв тероризму.

Через це рішення керівництва Організації з безпеки і співпраці в Європі делегація США залишила конференцію, яка відбувається вчора й сьогодні у Відні.

Гейстинґз назвав це рішення «поганим сигналом» і заявив, що Іспанія, нинішній голова в ОБСЄ, піддалася на викручування рук, до якого вдалася Росія.

Місія США в Відні повідомила, що подасть до ОБСЄ офіційний протест.

Представниця ОБСЄ підтвердила, що реєстрацію Товариства російсько-чеченської дружби на участь у конференції призупинили через «серйозні заперечення» Росії.

За її словами, Росія стверджувала, ніби один із членів делегації цього товариства – прихильник чеченських сепаратистів.

Представники керівництва Товариства російсько-чеченської дружби повідомили Радіо Свобода, що ОБСЄ навіть не повідомило цю організацію, що вона не зареєстрована для участі.

Раніше Товариство російсько-чеченської дружби оприлюднювало документи, які мають свідчити про тортури, викрадення і вбивства цивільних чеченців із боку російських військ і їхніх проросійських чеченських союзників.

Учасники конференції ОБСЄ в Відні, серед іншого, наголошують на необхідності надавати всебічну допомогу тим, хто потерпів у результаті терористичних дій.
XS
SM
MD
LG