Доступність посилання

ТОП новини

Ярмарок соціальних послуг у Рівному: ви потребуєте – ми можемо вам допомогти!


Валентина Одарченко Рівне, 14 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Соціальні послуги, яких так потребує більшість українських громадян і до яких досить часто не доступитися через їхню відсутність або відсутність про них інформації, у Рівному сьогодні пропонували просто неба.

Тут можна знайти роботу
Чимало рівнян потребують роботи, доступної юридичної підтримки, медичних консультацій, їх турбує проблема зайнятості дітей та самореалізації людей із обмеженими можливостями. Саме тому п’ять років тому тут був проведений перший соціальний ярмарок, який став заявкою громадських організацій про бажання посприяти і допомогти тим, хто цього потребує.

Із часом до громадських активістів долучилися працівники державних установ, які працюють у соціальному напрямку.

А цьогорічний ярмарок уперше фінансують бізнесові структури, розповів керівник Центру соціального партнерства Рівненщини Сергій Пінчук. «Ми отримали визнання бізнесу, який готовий вкладати сюди гроші», – каже він.

Диво-машина - знахідка для інвалідів опорно-рухового апарату
Саме завдяки започаткуванню благодійної співпраці з Центром соціального партнерства рівняни поряд зі співпрацею з міжнародними фондами започаткували ґранти від місцевого бізнесу – такі, як на підтримку діяльності підліткових клубів, створення студії для дітей, котрі виготовляють ляльок для місцевого лялькового театру, чи на спеціально обладнане інвалідне таксі, закуплене в Голандії, яке возить своїх клієнтів безкоштовно.

Як розповів голова рівненського міського товариства інвалідів із порушеннями опорно-рухового апарату Петро Буткевич, саме на такому ярмарку він уперше познайомився з Центром соціального партнерства, і вони виграли ґрант Єврокомісії для соціальної адаптації людей із порушенням опорно-рухового апарату. А загалом ця організація виграла чотири проекти.

Ярмарок допомагає рівнянам

Нагороди благодійникам
Якщо в перші роки рівняни тільки приглядалися до ярмарку, то нині його чекають – і йдуть сюди зі своїми проблемами.

Скажімо, сьогодні центр зайнятості пропонує городянам дві тисячі вакантних кваліфікованих робочих місць, тож біля його вітрин іде жваве спілкування, а представники Червоного Хреста міряють тиск і навчають, як проводити штучне дихання.

Тож ярмарок вирує, і ті, хто потребує, знаходять тут тих, хто може.

А найактивніші меценати та благодійники отримали сьогодні від міської ради спеціальні призи – «Гордість міста».
XS
SM
MD
LG