Доступність посилання

ТОП новини

Нова посилена угода між Україною та Євросоюзом не визначатиме подальшого розвитку відносин України і ЄС


При цьому Європейський Союз заявив, що нова угода повинна забезпечити найбільше можливе зближення України і ЄС. Сторони погодилися, що питання політичної асоціації й економічної інтеграції України має бути розглянуте на пізнішому етапі. Україна також заявила про своє бажання внести до тексту нової угоди впровадження взаємного безвізового режиму між Україною і ЄС. Водночас Євросоюз висловив чіткі застереження щодо цього й низки інших запропонованих Україною положень. Сторони дійшли згоди, що це буде обговорюватися під час наступного раунду переговорів щодо нової угоди, який відбудеться в жовтні.


Про це сказано в тексті загального звіту після саміту Україна – ЄС, який пройшов у п’ятницю в Києві.

При цьому Європейський Союз заявив, що нова угода повинна забезпечити найбільше можливе зближення України і ЄС.

Сторони погодилися, що питання політичної асоціації й економічної інтеграції України має бути розглянуте на пізнішому етапі.

Україна також заявила про своє бажання внести до тексту нової угоди впровадження взаємного безвізового режиму між Україною і ЄС.

Водночас Євросоюз висловив чіткі застереження щодо цього й низки інших запропонованих Україною положень.

Сторони дійшли згоди, що це буде обговорюватися під час наступного раунду переговорів щодо нової угоди, який відбудеться в жовтні.

Делегацію України на саміті в Києві очолив Президент Віктор Ющенко, делегацію Євросоюзу – Генеральний секретар Ради міністрів ЄС Хав’єр Солана і Прем’єр-міністр Португалії, яка зараз головує в Європейському Союзі, Жозе Сократіш.

Матеріали до теми:

• Українсько-європейське порозуміння: нотатки з ХІ Саміту Україна – ЄС • Віктор Ющенко прогнозує наближення України до членства в ЄС у разі об’єднання української енергетичної системи з європейською • Віктор Ющенко: Проведення в Києві саміту Україна – ЄС свідчить про демократичність процесів, які відбуваються в Україні • Віктор Ющенко: У центрі уваги саміту Україна – ЄС було питання ратифікації угоди про спрощення візового режиму • Україна і Євросоюз обговорили питання двосторонньої співпраці на 2005–2008 роки • Київський саміт Україна-ЄС • Саміт Україна-ЄС: українські очікування • Хав’єр Солана вказує на поглиблення відносин між Україною і Євросоюзом • Хав''єр Солана: «Після саміту ЄС-Україна наші відносини стануть ближчими»
XS
SM
MD
LG