Доступність посилання

ТОП новини

У справі про вбивство Анни Політковської арештували колишнього чеченського посадовця – російська газета


Колишнього районного керівника в Чечні Шаміля Бураєва підозрюють в організації вбивства російської журналістки, стверджує щоденник «Комсомольская правда». Дружина Бураєва Асет підтвердила Радіо Свобода, що її чоловіка затримали в Москві.

Колишнього районного керівника в Чечні Шаміля Бураєва підозрюють в організації вбивства російської журналістки, стверджує щоденник «Комсомольская правда».

Дружина Бураєва Асет підтвердила Радіо Свобода, що її чоловіка затримали в Москві в середу ввечері, а по тому поночі здійснили обшук у їхньому помешканні в Підмосков’ї.

Як заявляє «Комсомольская правда», ім’я Бураєва повідомив правоохоронцям один із десяти затриманих раніше в цій справі.

Колишній полковник російської Федеральної служби безпеки Павел Ряґузов нібито передав Бураєву адресу Політковської, пише газета, посилаючись на неназване «джерело, наближене до слідства».

Шеф-редактор російського видання «Новая ґазета», з яким співпрацювала Анна Політковська, Серґей Соколов заявив Радіо Свобода, що такі повідомлення можуть бути наслідком витоку інформації з правоохоронних органів.

За його словами, поява таких повідомлень може зашкодити пошукові й затриманню інших підозрюваних.

Наприкінці минулого місяця Генеральний прокурор Росії Юрій Чайка, повідомляючи про арешт групи підозрюваних у причетності до вбивства журналістки, оголосив, що арештовані його організатори, виконавці і помічники.

Він також заявляв тоді, що замовник убивства перебуває за кордоном, але дальших подробиць не навів, пославшись на таємницю слідства.

Анну Політковську вбили в Москві в під’їзді будинку, де вона жила, 7 жовтня минулого року.

За головною версією слідства, вбивство пов’язане з професійною діяльністю журналістки.

Політковська, зокрема, критикувала політику Кремля щодо Чечні і розслідувала факти тортур, викрадень і вбивств мешканців Чечні з боку російських військ і їхніх чеченських проросійських союзників.
XS
SM
MD
LG