Доступність посилання

ТОП новини

Президент закликав українців голосувати на виборах 30 вересня, як підкаже совість


Виступаючи в неділю на «Народному вічі», мітингу лідерів блоку «Наша Україна – Народна самооборона» в Івано-Франківську, Віктор Ющенко заявив: «Я не буду казати голосувати за тих, чи за тих, бо ви вільні люди». Водночас він висловив переконання, що «демократичні ідеали як політичний пріоритет, який сьогодні у блоку „Наша Україна – Народна самооборона“ є взірцем політичної мети, – це тема, яка живе в серці кожного українця».

Виступаючи в неділю на «Народному вічі», мітингу лідерів блоку «Наша Україна – Народна самооборона» в Івано-Франківську, Віктор Ющенко заявив: «Я не буду казати голосувати за тих, чи за тих, бо ви вільні люди».

Водночас він висловив переконання, що «демократичні ідеали як політичний пріоритет, який сьогодні у блоку „Наша Україна – Народна самооборона“ є взірцем політичної мети, – це тема, яка живе в серці кожного українця».

Президент у своєму виступі визнав, що політики, які прийшли до влади після перемоги помаранчевої революції, отримали посади і можливості працювати на цих посадах на благо України, «але комусь цього здалося замало задля своїх інтересів».

Однак, за словами Ющенка, помаранчева політична сила, яка сьогодні йде до парламенту, «очистилася», і тому «українці мусять знати, хто є хто в українській політиці, мусять знати, хто є демократична сила».

Водночас голова держави висловив переконання, що вибори, які відбудуться 30 вересня, – «це час для змін в Україні».

За повідомленнями, в мітингу взяли участь близько 20 тисяч осіб.

Напередодні, в суботу, на схожому зібранні у Львові Президент прямо закликав голосувати за Блок «Наша Україна – Народна самооборона» і назвав його «своєю командою».

Прем’єр-міністр, лідер Партії регіонів Віктор Янукович в відповідь висловив думку, що голова держави таким чином порушив Конституцію.

Матеріали до теми:

• Агітація і Президент • Луценко вважає обґрунтованим заклик Ющенка голосувати за НУ-НС, а Янукович називає це «неконституційною агітацією» • Президент закликав підтримати на виборах блок «Наша Україна – Народна самооборона» і назвав його «своєю командою» • Президент закликає українців зробити все, щоб вибори 30 вересня відбулися
XS
SM
MD
LG