Доступність посилання

ТОП новини

Москва занепокоєна можливістю нападу на Іран, Тегеран відкидає попередження про ймовірну війну


Можливі воєнні дії проти Ірану через його ядерну програму були б «загрозою» для всього регіону, де й так є серйозні проблеми в Іраку й Афганістані, заявив міністр закордонних справ Росії. Президент Ірану зі свого боку заявив сьогодні, що Тегеран не ставиться до слів французького міністра про таку можливість серйозно.

Можливі воєнні дії проти Ірану через його ядерну програму були б «загрозою» для всього регіону, де й так є серйозні проблеми в Іраку й Афганістані, заявив міністр закордонних справ Росії.

Серґей Лавров зустрівся сьогодні в Москві зі своїм колегою з Франції Бернаром Кушнером.

Напередодні, в неділю, Кушнер попередив, що світ мав би готуватися до можливої війни з Іраном через його ядерну програму, якщо дипломатія не дасть наслідків.

Президент Ірану зі свого боку заявив сьогодні, що Тегеран не ставиться до слів французького міністра серйозно.

Раніше Махмуд Ахмадінеджад уже відповідав на ці слова черговою заявою, що його країна продовжить здійснювати свою ядерну програму і не відступить під міжнародним тиском від збагачення урану.

Західні держави підозрюють, що Іран хоче створити ядерну зброю під прикриттям цивільної ядерної програми; Тегеран відкидає такі звинувачення.

Сполучені Штати Америки заявляють, що хотіли б домогтися дипломатичного вирішення проблеми, але раніше вже припускали можливість вдатися до сили, якщо з дипломатією не вийде.

Матеріали до теми:

• Міністр закордонних справ Франції перебуває з візитом у Москві • Голова МАГАТЕ застеріг від спекуляцій щодо використання сили проти Ірану після того, як Франція закликала світ готуватися до «найгіршого» в ядерній кризі з Тегераном • Франція попереджає про можливу війну з Іраном
XS
SM
MD
LG