Доступність посилання

ТОП новини

Росія стурбована можливим нападом на Іран через його ядерну програму


Про це заявив російський міністр закордонних справ Серґей Лавров: «Ми впевнені, що жодна сучасна проблема не має воєнного рішення. Це стосується ядерної програми Ірану. Згодний із необхідністю наполегливо, послідовно вести переговори. У цьому випадку це означає якнайшвидше поновити діалог між Хав’єром Соланою та секретарем Ради безпеки [Ірану] Алі Ларіджані».

Російський міністр закордонних справ Серґей Лавров висловив упевненість, що «жодна сучасна проблема не має воєнного рішення».

За його словами, це стосується і ядерної програми Ірану, а відтак із цією країною необхідно «наполегливо, послідовно вести переговори».

Сьогодні у Москві керівник російського МЗС зустрівся зі своїм французьким колегою Бернаром Кушнером, який напередодні закликав світ готуватись до війни з Іраном, якщо шляхом дипломатії не вдасться переконати країну припинити збагачення урану.

Лавров також розкритикував ідею одноосібного застосування санкцій проти Ірану Євросоюзом або США.

Натомість Кушнер закликав світову спільноту не уникати застосування санкцій як способу примусити Іран відмовитись від ядерних розробок.

Раніше Рада Безпеки ООН вже застосувала проти Ірану два пакети економічних санкцій.

Матеріали до теми:

• Голова МАГАТЕ застеріг від спекуляцій щодо використання сили проти Ірану після того, як Франція закликала світ готуватися до «найгіршого» в ядерній кризі з Тегераном • Франція попереджає про можливу війну з Іраном
XS
SM
MD
LG