Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі від Європарламенту дуже критично оцінюватимуть вибори в Україні – голова делегації спостерігачів


Вибори в Україні мають створити добру атмосферу для того, щоб посилювати необхідні реформи, сподівається голова Делегації Європарламенту у зв’язках з Україною Адріян Северін. Він також очолює делегацію спостерігачів за парламентськими виборами в Україні.

Вибори в Україні мають створити добру атмосферу для того, щоб посилювати необхідні реформи, сподівається голова Делегації Європарламенту у зв’язках з Україною Адріян Северін.

Він також очолює делегацію спостерігачів за парламентськими виборами в Україні.

Надзвичайно важливим назвав Северін те, щоб завдяки виборам утворилась не лише нова Верховна Рада, але й добра політична і соціальна атмосфера для того, щоб проводити реформи.

Водночас євродепутат пообіцяв, що спостерігачі від Європарламенту будуть надзвичайно критичними при оцінці виборів – мовляв, друзі мають на це право.

Адріян Северін застеріг, що можуть бути й негативні наслідки виборів.

«Якщо ці вибори відбудуться в атмосфері нервозності, ненависті і важких почуттів, якщо дещо, скажімо так, упереджене політичне ставлення деяких представників влади, включно з організаторами виборів, кине тінь на ці вибори, навіть якщо технічно вони будуть вільними і чесними, – тоді наслідки в середній і далекій перспективі будуть негативними», – заявив голова делегації спостерігачів Європарламенту за виборами в Україні.
XS
SM
MD
LG