Доступність посилання

ТОП новини

Англійський клуб Андрія Шевченка розстався з тренером і призначив нового


Олекса Семенченко Лондон, 20 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Жозе Моурінью – тренер англійського клубу “Челсі”, що належить російському мільярдерові Роману Абрамовичу та за який грає капітан збірної України Андрій Шевченко, – шокував світ футболу, залишивши команду за обопільною угодою. Новим тренером призначили ізраїльського фахівця Аврама Ґранта.

Жозе Моурінью
Рішення про відставку Жозе Моурінью ухвалили на кризовому засіданні правляння клубу «Челсі», яке відбулося з метою обговорити непереконливий початок командою нового сезону. Португалець став тренером «блакитних» у червні 2004 року і привів їх до перемоги в англійському чемпіонаті двічі поспіль.Проте його стосунки зі власником Романом Абрамовичем в останні місяці постійно погіршувалися, і зрештою Моурінью пішов.

Говорить спортивний оглядач Джонатан Леґард: «Офіційно Жозе Моурінью йде за обопільною згодою, але для нього самого причиною є втручання в його роботу, неможливість працювати так, як він вважає за потрібне. І це попри те, що за три сезони він виграв з командою п”ять трофеїв. Призначення ж улітку колишнього тренера збірної Ізраїлю Аврама Ґранта футбольним директором клубу стало останньою краплею. Напруження зросло майже відразу. Роман Абрамович, головний прибічник Ґранта, виказував усе більше невдоволення невпевненим початком сезону».

Далі справа була лише за грішми. Адже в Моурінью залишалося ще три роки чинного контракту, в його межах він мав одержувати понад 13 мільйонів доларів на рік. Леґард веде далі: «Мені розповіли, що між власником та тренером спалахнула гостра суперечка після поразки від «Астон Вілли» ( 2:0 ) два тижні тому. Моурінью запропонував подати у відставку, якщо йому виплатять суму контракту. Принизлива нічия на власному полі у вівторок проти нічим не примітного клубу «Русенборґ» у матчі Ліґи чемпіонів остаточно вирішила справу».

Тепер на наступний матч проти «Манчестер Юнайтед» «Челсі» вийде під керівництвом уже нового тренера – Аврама Ґранта. Напередодні Моурінью повідомив про відставку, надіславши п”яти ключовим гравцям клубу СМС. А у четвер він емоційно попрощався з усією командою на її домашньому стадіоні Стамфорд Бридж.

2005 та 2006 року Морінью визнавали найкращим тренером англійської Прем”єр-ліги. Перші поважні суперечки між російським власником та тренером спалахнули у січні, коли Абрамович відмовився давати нові кошти на придбання дорогих гравців. Його також обурювала вперта відмова португальця ставити у склад Андрія Шевченка, придбаного за понад 60 мільйонів доларів. Власне, Абрамович і запросив Ґранта для того, щоб той попрацював з українським нападником, в якого після переходу до «Челсі» виникли проблеми із забиттям голів.
XS
SM
MD
LG