Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко у прогнозах щодо майбутньої парламентської коаліції остерігається виходити за рамки натяків. «Залізні справи» полтавського мільярдера Костянтина Жеваго йдуть угору. Жозе Моурінью покидає «Челсі», Андрій Шевченко залишається ( європейська преса)


Василь Зілгалов Прага, 20 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Європейська преса прогнозує можливі контури парламентської коаліції в Україні після дострокових виборів 30 вересня. Провідні європейські видання інформують про успіхи залізорудного бізнесу українського мільярдера і політика від БЮТ – Костянтина Жеваго. В газетах обговорюють можливі наслідки для лондонського футбольного супер-клубу «Челсі» після несподіваної відставки головного тренера цієї команди, португальця Жозе Моурінью.


Впливова німецька газета «Франкфуртер Альґемайне Цайтунґ» аналізує перебіг політичної боротьби в Україні напередодні дострокових парламентських виборів 30 вересня. Газета звертає головну увагу на передвиборчу риторику президента Віктора Ющенка, який робить ставку на свій передвиборчий блок «Наша Україна – Народна Самооборона», та прем’єра нинішнього уряду – Віктора Януковича, котрий очолює чи не «найрейтинговішу» напередодні 30 вересня Партію регіонів. «Франкфуртер Альґемайне» зауважує, що чинний президент намагається «стирати розподільчі лінії» в державі і хотів би, щоб майбутня коаліція ослабила напругу між «російським» Сходом і «європейським» Заходом України, через що союз між партіями президента та прем’єра «напрошується на порядок денний». Але, як інформує газета, президентському блокові з його вірогідними, за опитуваннями, 10-15-ти відсотками голосів доведеться важко у маневрах між двома великими фракціями – Віктора Януковича (біля 30 відсотків) і Юлії Тимошенко (від 20 до 25 відсотків голосів). Тим більше, що лідер БЮТ загрожує президентові, у разі його союзу з Партією регіонів, підривом його політичних можливостей на виборах глави держави у 2009 році. Тому, на думку «Франкфуртер Альґемайне», «сам Віктор Ющенко остерігається виходити за межі натяків» стосовно контурів майбутньої парламентської коаліції.

Впливова лондонська «Файненшел Таймс» аналізує у четвер нарощування потужностей української залізорудної компанії «Феррекспо», главою якої є полтавський мільярдер Костянтин Жеваго, він іде у передвиборчому списку БЮТ на дострокові парламентські вибори 30 вересня. Газета цитує одного з керівників компанії Майка Оппенгеймера, який заявляє, що після запланованого керівництвом подвоєння виробництва до 2014 року, «Ферроекспо» «дивиться на свої можливості ще більш агресивно». Оппенгеймер поінформував «Файненшел Таймс» про пошук копманією серйозних партнерів для розширення залізорудного виробництва в Полтавському регіоні України. Газета також інформує, що справи бізнесу Жеваго значно поліпшилися після різкого зростання світових цін на залізну руду. «Файненшел Таймс» наводить дані про те, що минулої середи котування «Ферроекспо» на Лондонський біржі різко зросло.

Інша британська впливова газета - «Таймз» - доводить до відома читачів чимало деталей про відставку головного тренера лондонського футбольного суперклубу «Челсі» португальця Жозе Моурінью. Головною причиною відходу цього фахівця, на думку газети, став конфлікт між Моурінью та власником «Челсі», російським мільярдером Романом Абрамовичем. Однією з причин сварки між тренером і власником клубу стало також придбання Абрамовичем у італійського клубу «Мілан» української супер-зірки, нападника Андрія Шевченка, якому Моурінью не хотів знайти місце в «Челсі». Для покращення справ у команді Абрамович також запросив ізраїльського тренера Авраама Ґранта, який і виведе «Челсі» у неділю в Манчестері, як новий головний тренер, на дуже відповідальний матч з іншим англійським супер-клубом — «Манчестер Юнайтед». Ця гра також покаже,чи виграв від відставки Жозе Моурінью українець Андрій Шевченко.
XS
SM
MD
LG