Доступність посилання

ТОП новини

Андрiй Магера: Вибори 30 вересня вiдбудуться, навiть якщо Партiя регiонiв вiдмовиться вiд участi в них


«З погляду закону вибори вiдбудуться навiть у тому випадку, коли залишиться тiльки один суб''єкт виборчого процесу – полiтична партiя або блок. Але менi цього дуже б не хотiлося», – заявив заступник голови ЦВК Андрiй Магера в iнтерв''ю журналiстам у четвер. Таким чином, вiн прокоментував заяву першого вiце-прем''єра Миколи Азарова про те, що якщо Партiя регiонiв вiдмовиться брати участь у позачергових парламентських виборах 30 вересня, то вони не вiдбудуться. При цьому Магера наголосив, що до ЦВК наразі не надходило жодного рiшення з''їзду партiй або блокiв про зняття з реєстрацiї кандидатiв, зареєстрованих за списком цiєї партiї або блоку.


«З погляду закону вибори вiдбудуться навiть у тому випадку, коли залишиться тiльки один суб''єкт виборчого процесу – полiтична партiя або блок. Але менi цього дуже б не хотiлося», – заявив заступник голови ЦВК Андрiй Магера в iнтерв''ю журналiстам у четвер.

Таким чином, вiн прокоментував заяву першого вiце-прем''єра Миколи Азарова про те, що якщо Партiя регiонiв вiдмовиться брати участь у позачергових парламентських виборах 30 вересня, то вони не вiдбудуться.

При цьому Андрій Магера наголосив, що до ЦВК наразі не надходило жодного рiшення з''їзду партiй або блокiв про зняття з реєстрацiї кандидатiв, зареєстрованих за списком цiєї партiї або блоку.

«Тiльки таке рiшення може бути пiдставою для ухвалення рiшення ЦВК про скасування реєстрацiї кандидатiв у народнi депутати», – наголосив вiн.

Андрій Магера також нагадав, що вiдповiдно до закону про вибори народних депутатiв, якщо партiя або блок ухвалять рiшення не брати участi у виборах бiльш нiж за 10 днiв до дня виборiв, то ЦВК зобов''язана передрукувати бюлетенi. Якщо ж таке рiшення ухвалено менш нiж за 10 днiв до дня виборiв, то у виборчому бюлетенi проти вiдповiдної партiї або блоку проставляється штамп «Вибув».

Таким чином, останнiй термiн ухвалення ЦВК рiшення про передрукування бюлетенiв, у разi зняття з балотування якоїсь партiї або блоку, завершився 19 вересня.

У четвер перший вiце-прем''єр, мiнiстр фiнансiв, кандидат у народнi депутати вiд Партiї регiонiв Микола Азаров заявив, що якщо Партiя регiонiв ухвалить рiшення про вiдмову брати участь у позачергових парламентських виборах, це означатиме їхнє скасування.

«Рiшення буде спокiйне, зважене. Але якщо воно буде, це означатиме скасування виборiв», – заявив вiн.

А днем раніше, у середу, Партiя регiонiв заявила, що у разi продовження провокацiй з боку опонентiв, «регiонали» готовi переглянути питання своєї участi у позачергових парламентських виборах.

Матеріали до теми:

• Віктор Балога заявляє про неминучість виборів і розцінює заяви «Регіонів» про можливий вихід із виборчих перегонів як «свідчення відчаю» • Микола Азаров: Відмова Партії регіонів від участі у виборах означатиме їхнє скасування • Партія регіонів допускає можливість неучасті у виборах і стверджує про нібито плани їхньої фальсифікації; БЮТ пов’язує ці заяви зі страхом «регіонів» програти вибори; про плани фальсифікацій із боку опонентів попереджає і опозиція
XS
SM
MD
LG