Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Балога заявляє про неминучість виборів і розцінює заяви Партії регіонів про можливий вихід із виборчих перегонів як «свідчення відчаю»


Таку думку голова Секретаріату Президента висловив, коментуючи заяви Партії регіонів про можливий вихід із виборчої кампанії і, як наслідок, скасування позачергових виборів до Верховної Ради.

Таку думку голова Секретаріату Президента висловив, коментуючи заяви Партії регіонів про можливий вихід із виборчої кампанії і, як наслідок, скасування позачергових виборів до Верховної Ради.

За словами Віктора Балоги, «регіонали» вдалися до таких «відверто провокаційних» відозв на фініші перегонів після того, як усвідомили «обвальне падіння» своєї популярності серед людей, зокрема, і на традиційно лояльному сході країни.

На думку Балоги, погрози припинити участь у перегонах мають подвійну мету: з одного боку, готується ґрунт для виправдання низького результату Партії регіонів, а з іншого – робиться «остання спроба здобути бодай пів-відсотка» додаткової прихильності виборців.

Він також зазначив, що участь партії у виборах або вихід із виборчої кампанії є її добровільною справою. «У жодному законі немає норми про те, що політична сила має обов’язково брати участь у виборах. Водночас для впливової Партії регіонів змагання за місця у парламенті – це питання про відповідальність перед виборцями, які у 2006 році віддали їй свої голоси. Знехтувати цим – означає поставити жирну крапку на власній політичній еволюції», – наголосив Віктор Балога.

У четвер перший віце-прем’єр, міністр фінансів, кандидат у народні депутати від Партії регіонів Микола Азаров заявив, що якщо Партія регіонів ухвалить рішення про відмову брати участь у позачергових парламентських виборах, це означатиме їхнє скасування.

«Рішення буде спокійне, зважене. Але якщо воно буде, це означатиме скасування виборів», – заявив Азаров.

Іще від середи чільні представники Партії регіонів заявляли, що у разі продовження «провокацій» із боку опонентів «регіонали» готові переглянути питання своєї участі у позачергових парламентських виборах.

Матеріали до теми:

• Перспективи фальсифікації • Степан Гавриш: На вихід політичних сил із виборчого процесу не погодяться політичні й фінансові групи, які контролюють ці сили • Василь Кисельов: Якщо президентські сили підуть на фальсифікації і Партія регіонів проініціює вихід із виборчого процесу, вибори не відбудуться, бо нинішня коаліція закличе своїх прихильників не йти голосувати • Андрій Магера: Вибори 30 вересня відбудуться, навіть якщо Партія регіонів відмовиться від участі в них • Микола Азаров: Відмова Партії регіонів від участі у виборах означатиме їхнє скасування • Партія регіонів допускає можливість неучасті у виборах і стверджує про нібито плани їхньої фальсифікації; БЮТ пов’язує ці заяви зі страхом «регіонів» програти вибори; про плани фальсифікацій із боку опонентів попереджає і опозиція
XS
SM
MD
LG